29 Eylül 2024 Pazar

AVEG-KON: İşkence insanlık suçudur

Komünist Cebrail Gündoğdu'nun İzmir'de işkenceyle gözaltına alınması ve gözaltında da sistematik işkenceye uğramasına tepki gösteren AVEG-KON, İçişleri Bakanlığı'nın işkence üzerinden propaganda yaptığını belirtti. AVEG-KON kamuoyunu işkenceye ses çıkarmaya çağırdı.

Avrupa Ezilen Göçmenler Konfederasyonu (AVEG-KON) İzmir'de işkenceyle gözaltına alınan ve daha sonrasında da sistematik işkenceye uğrayan komünist Cebrail Gündoğdu'ya ilişkin açıklama yaptı.

Faşist şeflik rejiminin, sosyalistlere karşı işkenceyi sistematik bir biçimde iradeyi teslim almanın bir yöntemi olarak kullandığını belirten AVEG-KON, Gündoğdu'nun Nisan 2022'de Halkların Birleşik Devrim Hareketi'nin (HBDH) Bursa'da gardiyanları taşıdığı araca yönelik eylemi gerçekleştirdiği eylemi yaptıkları iddiasıyla gözaltına alınan 3 komüniste uygulanan ve sosyal medayda servis edilen sistematik işkenceyi hatırlattı.

Gündoğdu'nun da aynı iddia ile gözaltına alındığı ve sistematik işkenceye maruz kaldığı belirtilen açıklamada, "İçişleri Bakanlığı sitesinden yapılan açıklama ile Gündoğdu'ya yapılan işkencenin adeta propagandası yapıldı. Gözaltına alındıktan sonra ormanlık bir alana götürülen, burada çıplak bir halde işkence edilen, kulak zarı patlayan, yüzünde ve vücudun da yara izleri meydana gelen Gündoğdu'ya karşı işkence, götürüldüğü Adli Tıp'ta ve karakolda da devam etti.

İşkence bir insanlık suçudur, işkenceye sessiz kalmak bu insanlık suçuna ortak olmaktır. Avrupa'da özgürlüklerden yana olan tüm kurumları, bir yandan işkenceye sıfır tolerans yalanı ile halklarımızı kandırma gayreti içerisinde olan ama öte yandan devrimcilere ve sosyalistlere karşı her koşulda işkencenin en ağır biçimlerini uygulayan AKP-MHP iktidarını lanetlemeye ve Türkiye'deki faşist Diktatörlük rejimini teşhir etmeye çağırıyoruz" dedi.