29 Eylül 2024 Pazar

Avukatların duruşmasına çağrı

İstanbul Adliyesi önünde Adalet Nöbetini sürdüren avukatlar, 7-11 Kasım tarihleri arasında Sincan Hapishanesi Kampüsü'nde görülecek olan 22 avukatın davasına çağrı yaptı.

Avukatların başlattığı Adalet Nöbeti sürüyor. Her hafta farklı bir konu üzerine İstanbul Adliyesi önünde nöbet tutan avukatlar bu hafta, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, Oya Aslan ve Barkın Timtik'in aralarında bulunduğu Halkın Hukuk Bürosu (HBB) üyesi 22 avukatın tutsak yargılandığı davaya çağrı yaptı.

"Herkes için adalet", "Tutuklu avukatlara adil yargılanma hakkı ve özgürlük" pankartlarının açıldığı açıklamaya nöbete çok sayıda avukat katıldı.

ÇHD İstanbul Şubesi Başkanı Çiğdem Akbulut adaletsizliğe karşı ses olmak için nöbette olduklarını dile getirdi. Selçuk Kozağaçlı ve Barkın Timtik için azami tutukluluk süresinin çoktan geride bırakıldığını ifade eden Akbulut, "Meslektaşlarımız bugün sahte delil üretmekten hüküm giymiş. Kimisi hapishanede kimisi firari FETÖ polisleri ve savcılarının hazırladığı iddianame ile ceza verilmek isteniyor" dedi. Akbulut ayrıca bu şekilde hazırlanmış raporlara itiraz ettikleri halde hiçbir şekilde cevap alamadıklarını belirtti.

Akbulut, Kozağaçlı'nın karar duruşmasına ilişkin kendilerine gönderdiği mektubu okudu. Kozağaçlı'nın mektubunda şu ifadeler yer aldı: "Önemli olan onların hükmünden çok sizin bizim hakkımızda ne düşündüğünüz. Bizi tanıyorsanız, yoksulların ve direnenlerin avukatlarıyla dayanışmak için gelin. Birlikte direnelim ki artık zamanı gelsin ve güneş biraz da bu ülkeyi ısıtsın. Asla yılmayacağız, asla vazgeçmeyeceğiz. Duruşmada görüşmek umuduyla herkesi sevgiyle kucaklıyorum. Biz kazanacağız."