4 Ekim 2024 Cuma

Ayten Öztürk için 'Adalet' çağrısı

Ayten Öztürk için Çağlayan'da yapılan basın açıklamasında on yıl hapis cezası verilen tecavüzcüler tutuklanmazken, bir kadın devrimcinin bedenindeki işkence izlerini kanıtlamasın diye tutsak edildiği kaydedildi. Eylemde Öztürk başta olmak üzere ev hapsi olan devrimcilerin serbest bırakılması istendi. 

Ayten Öztürk 2018 yılında Lübnan Havaalanından Türkiye'ye kaçırıldı ve bir devlet dairesinin bodrumun katında "çiftlik” diye tabir edilen yerde 6 ay boyunca sistematik işkenceye maruz kaldı. Uğradığı işkenceler sonucu vücudunda 898 yara açılan Ayten Öztürk'ün ikamet ettiği ev geçen hafta "birini arıyoruz” iddiasıyla polis tarafından basıldı. 

Direnişler Meclis Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi önünde Ayten Öztürk için basın açıklaması yaptı. "Adalet istiyoruz” yazılı pankartın açıldığı eylemde, tecavüzcülerin on yıl alıp tutuklanmadığı bir ülkede devrimci bir kadının bedenindeki yaraları kanıtlamasın diye tutsak edildiği vurgulandı. 

Öztürk'ün ev hapsiyle amaçlanın düşüncelerinden arındırmak olduğu vurgulanan açıklamada, Ayten Öztürk başta olmak üzere ev hapsinde olanların adli kontrollerinin derhal  kaldırılması istendi.