29 Eylül 2024 Pazar

Bahçeli, Soma'yı hatırlatmaya 'hastalıklı yaklaşım' dedi

Partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, "Amasra’yı konuşuyorken Soma felaketini hatırlatmak maksatlıdır, hastalıklı bir yaklaşımdır" sözlerini sarf etti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

Bartın'ın Amasra ilçesinde bulunan TTK'ye ait maden ocağında yaşanan ve 41 madencinin hayatını kaybettiği katliama dair konuşan Bahçeli, "Malum patlamaya yol açan kusur, ihmal değerlendirilecek ne varsa mutlaka gün yüzüne çıkarılacaktır" deyip "ancak" ile devam etti.

İktidarın politikalarının sonucu olarak gerçekleşen katliamı "siyaset dışı" konuşmak gerektiğini savunan Bahçeli, "Maden ocağındaki patlamayı bahane ederek felakete siyasi içerik katmak için el ovuşturan kim ya da kimler varsa bize göre samimi değildir. Amasra’yı konuşuyorken Soma felaketini hatırlatmak maksatlıdır, hastalıklı bir yaklaşımdır" sözlerini sarf etti.

SAYIŞTAY RAPORLARININ HATIRLATILMASINA 'ALÇAKLIK' DEDİ
Sayıştay'ın patlamanın gerçekleştiği ocağa dair raporlarının hatırlatılmasına karşı çıkan Bahçeli, şu sözleri sarf etti:

"Sosyal medyadan provakasyona heves edenler, ortamı kızıştırmak için devreye girenler hem alçak hem de ahlaksızdır. Henüz acılarımız çok tazeyken, henüz işçilerimiz toprak altından çıkarılmamışken Sayıştay’ın 2017 ve 2019 raporlarında söz konusu maden ocağıyla ilgili bölümleri birdenbire servis edip suçlu ve sorumlu arayışına girenlerin önü arkası iyice araştırılmalıdır. Deniliyor ki mezkur Sayıştay raporları eksi 300 metrede dahi kazı yapılmasının neden olduğu risklere dikkat çekmiş, alınması gereken önlemler de madde madde sıralanmış. Belirli bir süreyle denetim görevini yapan denetçiler her şeyi biliyor görüyor da bir tek söz konusu müessese müdürlüğünün işçi, memur, mühendisleri mi ne tedbir alacaklarını bilmiyorlar? Sayıştay raporlarının art niyetliler eliyle siyasi muhalefet haline dönüştürülmesini son derece mahsurlu, manidar buluyoruz."

'FIRSATÇILIK' SUÇLAMASI
"Gün acıları paylaşma ve azaltma günüdür" deyip "fırsatçılık" suçlamasında bulunan Bahçeli, şu sözleri sarf etti:

"Maden ocaklarında çalışan damarlarında hemen hemen tamamında gaz içerikleri yüksek değil mi? Arıza mahallerindeki tehlikeler daha fazla değil mi? Ocaklarda çalışırken aynen uyulması gereken yönergeler, mevzuat hükümleri bilinmiyor mu? Hangi vicdan sahibi, hangi yetki ve sorumluluk mertebesine ulaşmış bir vatan evladı, maden ocaklarında bile bile göre göre felaketlere göz yumabilir? Gün yaralarımızı sarma günüdür, acılarımızı paylaşma ve azaltma günüdür. Gün eksik ve gediklerimizi kapatma günüdür. Fırsatçılık yapanların kanında leke vardır. Felaketler üzerinden cepheleşme üretmeye çalışılması insafsızlıktır, izansızlıktır."

SANSÜR YASASI SAVUNMASINDA CHP'Lİ BURAK ERBAY'I HEDEF ALDI
Bahçeli, konuşmasının sansür yasasını savunduğu bölümünde, yasayı protesto etmek için TBMM Genel Kurulu kürsüsünde çekiçle telefonunu kıran CHP Milletvekili Burak Erbay'ı hedef aldı. Çekiç ile kalaşnikofu (AK-47 tipi piyade tüfeği) bir tutan Bahçeli, şu sözleri sarf etti:

"Halk arasında endişe, korku ve panik yaratanlara cezai sorumluluk yüklemenin neresi hatalıdır? Ülkemizin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni, genel sağlığıyla ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayanlara yasal tedbir alınmasının neresi zulümdür?

"CHP’li bir milletvekili, eline çekici alıp Genel Kurul kürsüsünde telefon kıracak kadar alçalabilmiştir. Sen o çekici telefona değil, kafana vurursan belki ayılabilir, kendine gelebilirsin. Bu çekiç Genel Kurul’a nasıl getirilmiş, kürsüye nasıl çıkarılmıştır? Çekiç de aynen bir silah gibi suç unsuru değil midir? Bu haliyle çekicin mesela kalaşnikoftan ne farkı vardır? Biz Genel Kurul salonunda ne çekiçli eylemcilere ne de kalaşnikoflu teröristlere bilinsin ki tahammül edemeyiz, sessiz kalamayız, seyirci olamayız.

"Dezenformasyon yasası hıyanetin, bozgunculuğun ve rezaletin sosyal medya ayağına kilit vurmuştur. Çok da güzel olmuş, maşeri vicdan 'oh be' demiştir. İşte kuyu, işte suyu, işte milletimizin huzuru, kast etmeye çalışanlar olursa bedelini sonuna kadar ödemeye hazır olmalıdırlar."