2 Ekim 2024 Çarşamba

Bakırköy Adliyesi önünde nöbet tutan annelere polis saldırdı

Bakırköy Adliyesi önünde eylem yapmak isteyen annelere polis saldırdı. HDP Milletvekili Kenanoğlu ve Özehn, polisin tavrına tepki gösterdi.

Hasta ve infazı yakılan tutsakların durumuna dikkat çekmek için İstanbul'da Adalet Nöbeti'ne başlayan aileler Bakırköy Adliyesi önünde açıklama yapmak istedi. Ailelere polis saldırdı. 

Ailelerin açıklamasına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Ali Kenanoğlu ve Zeynel Özen de destek verdi. 

Aileler kalkanlarla ablukaya alındı, basının görüntü alması engellenmek istendi. Anneler polise, "Anneyiz biz çocuklarımız ölüyor" diye tepki gösterdi .

HDP Milletvekili Kenanoğlu, polisin uygulamasına tepki gösterdi, "Annelere dokunamazsınız" dedi. Kenanoğlu, "Cezaevleri kanunlara aykırı bir şekilde insanları ölüme terk ediyor. Cezaevleri ölüm evine dönüşmüş durumda. İktidarın politikaları sonucunda cezaevleri ölüm evine dönüşmüş durumda. Hukuka aykırı işlem yapıyorlar. Bunu burada protesto ediyoruz" dedi. 

Kenanoğlu, açıklamanın ardından oturma eylemine geçti. 

Polis saldırısına maruz kalan anneler gözaltına alınırken, eylemi izlemek ve dayanışmada bulunmak isteyen çok  sayıda kişi darp edilerek alandan uzaklaştırıldı.

Öte yandan Kenanoğlu'nun danışmadı da, "Danışman tanımam" denilerek darp edildi, görüntü alması engellendi. 

Adalet Nöbeti, milletvekilleri ve tutsak yakınlarının adliye önünde kısa süreliğine oturma eylemi gerçekleştirmesi ardından son buldu.

Gözaltına alınan Cemile  Karakaş ve Fince Akman, sağlık kontrolünden sonra Bakırköy'de bulunan Kartal Tepe Polis Merkezi'ne götürüldü. İfadeleri alınan tutsak yakınları hastaneye götürüldükten sonra serbest bırakıldı.