4 Ekim 2024 Cuma

Barış Anneleri: Hapishanelerde artık çocuklarımız ölmesin

Hapishanelerde uygulanan baskı, işkence ve hasta tutsakların tahliye edilmemesi nedeniyle yaşanan ölümlere karşı Barış Anneleri İstanbul sokağa çıktı. Hapishanelerin cenaze evlerine dönüştüğünü belirten Barış Anneleri, "Tecrit son bulsun. Artık çocuklarımız ölmesin" dedi.

İstanbul Barış Anneleri İnisiyatifi, "Tecrit ve savaşa karşı barışı ve özgürlüğü savunuyoruz" şiarıyla Fatih'te Saraçhane Parkı'nda açıklama yapmak istedi. Parkı abluka altına alan polis, parkta toplanan Barış Annelerini zorla dışarı çıkardı.

"Jin, jiyan, azadî" sloganını atarak polise tepki gösteren Barış Anneleri, "Bu kadar da korkmayın. Kadın yaşam özgürlük diyoruz. Bu kadar da korku olamaz. Cezaevlerinde her gün çocuklarımız ölüyor. Bu hukuk mudur" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Dilşat Canbaz da polisin eylemi engellemesinin hukuksuz olduğunu söyledi.

Gruplar halinde Fatih'te bulunan dernek binalarına doğru yürüyen Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, "Biji berxwedana zindana", "Siyasi tutsaklar onurumuzdur" sloganlarını attı.

Dernek binası önünde açıklama yapan Perihan Akbulut, hapishanelerin cenaze evlerine dönüştüğünü vurguladı, "Kimsenin ölmesini istemiyoruz. Yeter, yeter, yeter. Her gün cezaevinden cenazelerin çıkmasını istemiyoruz. Çocuklarımız önderliğin özgürlüğünü istiyor. Tecrit son bulsun istiyorlar. Artık çocuklarımız ölmesin" diye konuştu.
 
Açıklama, alkışlar ve sloganlarla son buldu.