22 Eylül 2024 Pazar

Basel'de 1 Eylül eylemi

Basel'de düzenlenen 1 Eylül eyleminde, emperyalist savaşa karşı mücadele çağrısı yapıldı. 

1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla, İsviçre'nin Basel Kantonu'nda Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) öncülüğünde "Emperyalist saldırganlığa karşı barış hemen şimdi" eylemi düzenlendi.

Almanca, "Savaşa, katliamlara hayır; barış hemen şimdi" yazılı pankartın taşındığı eylemde, Almanca ve Türkçe basın açıklaması okundu. Açıklamada "Emperyalist barbarlığın dünya halklarına zulmü devam ediyor. Başını ABD, AB ve Rusya'nın çektiği emperyalist kapitalist sistem, insan yaşamını tehdit eder hale gelirken, insanlığın yaşadığı yerkürenin tüm doğal atmosferi tarumar ediliyor. Emperyalist saldırganlık yaşam alanlarımıza müdahale ederek soluduğumuz hava, içtiğimiz su, yediğimiz her şeyi zehirlemektedir. Tıpkı insanlığı ırkçı faşist kışkırtmalarla zehirledikleri gibi. Emperyalist saldırganlık tüm hızıyla devam ediyor. Rusya'nın Ukrayna'yı, Türkiye'nin Suriye'yi işgal ve Rojava'ya saldırısı, katliam ve yoksullukla karşı karşıya bırakılan halklar arasındaki kardeşçe yaşamı da tehdit etmektedir" denildi. 

Açıklamada, "Emperyalistler ve kapitalistler saldırılarıyla ülkeleri işgal ve talan ederek insanlığa ait ne varsa yağmalayarak barbarlık sistemlerini sürdürmek istiyorlar. Emperyalist güçler savaş ve işgal ile yaşam alanlarımıza ait zenginlikleri yağmalamak için yarışmaktalar" vurgusu yapıldı.

Emperyalist, sömürgeci saldırganlığın teşhir edildiği eylemde insan hakları savunucuları, emperyalist savaş karşıtları, emperyalist barbarlığa karşı mücadele çağrısı yapıldı.

Sosyalist gençlik örgütü Yung Struggle adına yapılan konuşmada da, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde emperyalist saldırganlığa karşı mücadeleyi daha da büyütmenin, birleşik mücadeleyi güçlendirmenin önemine dikkat çekildi.