2 Ekim 2024 Çarşamba

'Bayrağı birbirine aktaranlara selam olsun'

ESP İzmir İl Örgütü Konak'ta düzenlediği kahvaltı etkinliğinde çok sayıda kişiyle bir araya geldi. Sosyalistler 17 Nisan'da Yamanlar'da Sanat ve Hayat Kültür Evi'ni açacaklarını duyurdu ve birlikte mücadele çağrısı yaptı. 

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) İzmir İl Örgütü, Eş Genel Başkan Şahin Tümüklü'nün katılımıyla Konak ilçesinde kahvaltı etkinliği düzenledi. Halkların Demokratik Partisi HDP İzmir İl Örgütü'nün de katıldığı etkinliğe çok sayıda kişi katıldı.

Söz alan Tümüklü, '68 ve 2022'ye ulaşan bir kuşakla birlikte olduklarını dile getirdi. "Gerçekten Güneş'in Sofrası dedikleri böyle bir şey" diyen Tümüklü, "Herkesin olduğu yerden mücadelenin seyrine bazen gövdesiyle bazen şehadetiyle bazen kapısını açmasıyla bazen yolda yürüyenlerin sırtını sıvazlayarak destek olması çok önemli. Bu bakımdan çok heyecanlıyız" dedi.

Zor süreçlerden geçildiğini dile getiren Tümüklü, "Sürtüne sürtüne, kavga ederek geldik bugünlere. Bazen yolda bıraktıklarımız oldu. Bu bakımdan şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Bugün Şengül Boran'ın dün Bayram Namaz'ın şehadet yıldönümüydü" ifadelerini kullandı. 

Yürüttükleri mücadelede yanlışları ve eksikliklerinin olduğunu aynı zamanda başarılı işler de yaptıklarını söyleyen Tümüklü, ESP'nin unutmadıklarıyla, sevdikleriyle arasındaki bağı güçlendirmek istediğini belirtti. Tümüklü, "Bir yandan HDP'ye güç vermeye bir yandan Birleşik Mücadele Güçleri'nde antifaşist mücadele örgütlemeye çalışıyoruz. Bir yandan da partinin kendi ayakları üzerinde durmasını sağlamaya çalışıyoruz. İşte bu bağlar sizsiniz, biziz. Bu bağları güçlendirmek istiyoruz. Birbirimizi beslemeye, eleştirmeye ihtiyacımız var. Çok uzun süredir önümüze çıkan engelleri aşmaya çalışıyoruz henüz aşmadık... 17 Nisan'da Yamanlar'da Sanat ve Hayat Kültür Evi'ni açıyoruz. Desteklerinizi bekliyoruz. Bu destek gönlünüzü açmanız, eleştirmeniz. Bir yoldaş sıcaklığında Güneş'in Sofrası'nda buluşmak istiyoruz, yolda yürüyenlerin sırtını sıvazlamanızı istiyoruz. Bu zamanı büyütecek hepimiziz. Aslında bu gelenek böyle var oldu, bu geleneği büyütme zamanı. Hepimizin kalp ritmi aynı değil ama bu da çok güzel. Bu kalp ritmini, atış hızını yükseltmek, birleştirmek istiyoruz. İyi ki varsınız. Bayrağı birbirine aktaranlara selam olsun" diye konuştu.