2 Ekim 2024 Çarşamba

BEKSAV'dan polise uyarı: Bizi yıldıramazsınız

Defalarca polis baskınına uğrayan ve emekçileri polis tacizine, tehdidine uğrayan BEKSAV, polisin şimdi de vakıf emekçilerinin ailelerini arayarak tehdit ettiğini duyurdu. Açıklama yapan BEKSAV, "Boşuna yorulmayın! Bizi yıldıramazsınız! Yaratmaya çalıştığınız baskı ve korku ikliminin fırtınasında sizler boğulacaksınız" dedi. 

Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı (BEKSAV), vakıf emekçilerine yönelik artan polis  baskı ve tacizlerine ilişkin açıklama yaptı. 

Sanatta ve hayatta taraf olduklarını hatırlatan BEKSAV, daha önce de defalarca baskına uğradığını ve "sohbet" adı altında emekçilere yönelik polis tacizlerine de maruz kaldığını hatırlattı. 

"Artan polis baskı ve tacizlerine boyun eğmediğimiz için bir an bile geri adım atmadığımız için; polis şimdi de vakıf emekçilerimizin ailelerine yönelerek, taciz ve tehditler savurarak ailelerimizi korkutmaya çalışmıştır" denilen açıklamada, "Asıl korkması gereken ve de korkan sizlersiniz ki; bizleri yolumuzdan alıkoyamadığınız için ailelerimize ve dostlarımıza yöneltiyorsunuz kan ve kin kokan nefesinizi. Boşuna yorulmayın! Bizi yıldıramazsınız! Yaratmaya çalıştığınız baskı ve korku ikliminin fırtınasında sizler boğulacaksınız!"