29 Eylül 2024 Pazar

Beştaş: Tutuklanan gazetecilerin gazeteciliğine tanığım

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, iktidarın muhalif gazetecileri tutuklamak için yargıyı silah olarak kullandığını belirtti ve tutuklanan gazetecilerin gazetecilik faaliyetlerine bizzat tanık olduğunun altını çizdi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Mezopotamya Ajansı (MA) ve JINNEWS muhabirlerinin işkenceyle gözaltına alınması ve yaptıkları haberler nedeniyle tutuklanmasına Meclis Genel Kurulu’nda tepki gösterdi.

Gazetecilerin mesleki faaliyetleri nedeniyle tutuklandığını ancak iktidarın buna bir kılıf uydurduğunu ifade eden Beştaş, "Zaten Türkiye'de iktidara muhalif olan herkes terörist olarak yaftalanıyor" dedi.

Tutuklananların gazeteci olduğunu gayet iyi bildiklerini ifade eden Beştaş, gazetecilere dönük işkencenin gündeme taşınmasına da hiçbir cevap verilmediğine işaret etti. Türkiye'nin basın özgürlüğü endeksinde 149. sırada olduğunu hatırlatan Beştaş, bu koşullarda basın özgürlüğü olduğunu iddia etmenin iktidarın attığı yalanı başkalarına kabul ettirme çabası olduğunu kaydetti.

Beştaş, şöyle devam etti: "Herkes şunu bilsin ki bu sadece bir kılıftır, Türkiye'de gazetecilik özgürce yapılamıyor, özellikle muhalif gazeteciler, iktidarın yargıyı silah olarak kullanmasıyla cezaevine kapatılıyor. 11 gazetecinin gazetecilik yaptıklarına ben bizzat tanığım. Berivan Altan ve Diren Yurtsever'e defalarca röportaj vermiş bir milletvekiliyim. Diğer milletvekilleri de eminim özgürce konuşabilselerdi, bu röportajları da kendileri de vermiş olurdu. Ben, sadece Berivan ve Diren'in adını verdim, diğer gazetecilere de tanıklığımı buradan ifade ediyorum."