30 Eylül 2024 Pazartesi

Beykent Üniversitesi öğrencileri yüzde 250 zammı protesto etti

Dönem öncesi "Eğitim ücret artışı yıllık yüzde 5'i geçmeyecek" sözü veren Beykent Üniversitesi, yüksek enflasyon bahanesiyle 2022-2023 kayıt ücretlerine yüzde 250 oranında fahiş zam yaptı. Öğrenciler fahiş zammı Beykent Üniversitesi Ayazağa Kampüsü'nde protesto etti.

Özel üniversitelerin 2022-2023 yılı eğitim öğretim dönemi için yaptığı fahiş zamlara tepkiler sürüyor. Beykent Üniversitesi'nin Ayazağa'da bulunan kampüsü önünde bir araya gelen öğrenciler ve aileleri "Müşteri değil, öğrenciyiz" dedi.

"Sermaye değil, öğrenciyiz", "Beykent sözünde dur", "Beykent bizi sömürme" yazılı dövizler taşındığını eylemde öğrenciler adına Yakup Gültekin açıklamayı okudu. Beykent Üniversitesi'nin yüzde 5 zam sözü verdiğini hatırlatan Gültekin, verilen sözlerin tutulmadığını ve enflasyon bahane edilerek fahiş zamlar yapıldığını söyledi.

'EĞİTİM ÜCRETLERİNE DEĞİL KALİTESİNE YÜZDE 250 ZAM YAPIN'
Yapılan reklamların aksine zamların yüzde 250'yi bulduğuna dikkat çeken Gültekin, çok sayıda öğrencinin ücretleri ödemeyeceği için okulu bırakmak zorunda kalacağını belirtti. Eğitim ücretlerine değil, eğitim kalitesine zam yapılması konusunda üniversite yönetimini uyaran Gültekin, "Eğitimi değil parayı ve ticareti konuşuyoruz. Eğitim ücretlerine yüzde 250 zam yapmak yerine eğitim kalitesine yüzde 250 zam yapın. İmzası bulunan herkesin bu haksız karardan vazgeçmesini ve söz verdikleri zammı uygulamalarını istiyoruz" dedi.

"Zam geri çekilmediği takdirde öğrenciler ve aileleri zor duruma düşecek" diyen Gültekin, yüzlerce gencin hayallerinden edileceğini ve umutsuzluğa kapılacağını vurguladı.

Açıklama, "Eğitim hakkı engellenemez", "Müşteri değil öğrenciyiz" sloganlarıyla sona ererken, açıklamanın ardından seçilen öğrenci temsilcileri rektör yardımcısı ile görüşme yaptı. Görüşmenin ardından yapılan açıklamada, öğrencilerin taleplerinin kararı verecek olan mütevelli heyetine iletileceği belirtildi.

Ayrıca, öğrenci konseyinin talebi üzerine haftaya zamlarla ilgili senato toplanacağı ve pazartesi günü 10 kişilik öğrenci heyetinin rektör ile görüşeceği duyuruldu.