1 Ekim 2024 Salı

Beyoğlu Belediyesi'nden algı operasyonu

Fetihtepe'de mahalle halkını polis zoruyla evinden çıkartan ve su, elektrik, doğalgazı kesen AKP'li Beyoğlu Belediyesi, sosyal medyada ise algı operasyonunu sürdürüyor.

Fetihtepe Mahallesi'nde mahalle halkını polis zoruyla yerinden etmeye çalışan AKP'li Beyoğlu Belediyesi, sosyal medyada ise algı operasyonu yaparak halka yaşattığı zulmün üstünü örtmeye çalışıyor. Beyoğlu Belediyesi'ne ait resmi sosyal medya hesabı, Fetihtepe Mahallesi'nde "kentsel dönüşüm" adı altında mahalle sakinlerine dönük saldırılara sosyal medyada dikkat çeken herkese cevap vererek "yeni bir süreç başlatıldığını" öne sürüyor.

Belediye'nin paylaştığı açıklamada, mahalle halkına önceden tebligatta bulunulduğu savunulurken, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararlarını ise kaldırdığı iddia edildi. Mahalle sakinlerinin 148 bin TL ödeyerek yapılacak yeni evlere yerleşebileceği belirtilen açıklamada, halkın hiçbir hak kaybı yaşamayacağı öne sürüldü. Açıklamada, kentsel dönüşüm projesi için muvafakatname imzalamayan mahalle sakinlerinin de 6303 sayılı Kanun kapsamında zorla evden çıkartılmaya çalışıldığı itiraf edildi.