23 Eylül 2024 Pazartesi

Binler işgale karşı yürüdü: Direneceğiz

Rakka, Tebqa, Dêrazor ve Minbic'den binlerce kişi işgal saldırılarını protesto etti ,"Sonuna kadar direneceğiz" dedi. 

Rakka, Tebqa, Dêrazor ve Minbic kentlerinde yaşayan binlerce kişi, Rakka merkezindeki Raşid Bahçesi önünde toplanarak AKP-MHP iktidarının KDP işbirliğiyle Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırılarını protesto etti.

Eyleme kent sakinleri, kanaat önderleri, Arap ve Kürt aşiretlerinin ileri gelenleri, sivil ve askeri örgüt mensupları, Suriye Gelecek Partisi ile Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi temsilcileri katıldı.

Eylem, Reqa itfaiye istasyonunda mitinge dönüştü. Burada konuşan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eş Başkanı Hemdan El-Ebid, "Tüm insanlara, hükümetlere ve uluslararası kuruluşlara sesleniyoruz ve buradaki toplantımızın direnişimizi gösterdiğini söylüyoruz. Şehitlerimizin fedakarlıkları sizin saldırılarınızdan daha güçlüdür" ifadelerini kullandı.

Bölge halkını birlik olmaya çağıran Hemdan, "Halkların birliğini destekliyoruz ve bundan her birimiz sorumluyuz. AKP liderliğindeki Türk devleti, sınır güvenliği bahanesiyle topraklarımızı işgal etmek istiyor" diye konuştu. Türkiye'nin  Kürt, Arap ve Türkmen ayrımı yapmadığını ve amacının bölgeyi işgal etmek olduğuna dikkat çekti.

Suriye Gelecek Partisi genel sekreteri Siham Dawud, ise "Kuzey ve Doğu Suriye halkının iradesini kimsenin kıramayacağını söylüyoruz. Özgürlük ve barışsever halklar olarak bu politikalara karşı sonuna kadar direneceğiz" dedi.

"Suriye, Başûrê Kurdistan ve Şengal'e yönelik her türlü işgalci saldırıya karşıyız" diyen Siham "Gerilla direnişi meşru çünkü hepimizi koruyor. Ama Başûrê Kurdistan ve Irak hükümetlerinin Türk devleti ile işbirliği var. Şengal'e girmenin Hewlêr'e girmek demek olduğunu çok iyi biliyorlar. Bağdat'ta da Osmanlı devletinin dirilişini görüyorlar" ifadelerine yer verdi.

Siham son olarak savaşa karşı halklara mücadele etme çağrısında bulundu.