4 Ekim 2024 Cuma

Binlerce kişi HDP İstanbul il kongresinde buluştu

HDP İstanbul İl örgütünün 4'ün Olağan Kongresi için binlerce kişi salonu doldurdu. "Şimdi HDP zamanı" şiarıyla düzenlenen kongreye katılanlar "Garibe Gezer ölümsüzdür" sloganını attı. Kongre saygı duruşuyla başladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, "Şimdi HDP Zamanı" şiarıyla 4'üncü Olağan Kongresi'ni gerçekleştiriyor. Küçükçekmece'de bulunan Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'nde yapılacak kongreye katılan binlerce kişi salonu doldurdu. Kongre salonu etrafında polis yığınağı yapılırken, salona girenler üst araması yapılarak içeri alındı.

'İSTANBUL'DA HDP ZAMANI'
Kongrenin gerçekleştirildiği salona, "Genç başladık genç başaracağız", "Kadınlar özgürlükte ısrarlı, mücadelede kararlı", "Kayyum rejimi değil halkın iradesi için İstanbul'da HDP zamanı", "Kadına özgürlük ve eşitlik için İstanbul'da HDP zamanı" pankartları asıldı.

'GARİBE GEZER ÖLÜMSÜZDÜR'
Kongre salonuna giren kitle, Kandıra 1 Nolu F Tipi Hapishanesi'nde şüpheli bir şekilde yaşamını yitiren Garibe Gezer'i andı. Kitle sık sık "Garibe Gezer ölümsüzdür" sloganını attı.

Saygı duruşuyla başlayan kongrede divan seçimi yapıldı.

Ma Müzik Grubu ile Bajar'ın da konser vereceği kongrede, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eşsözcüsü Esengül Demir ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar konuşma yapacak.