9 Ekim 2024 Çarşamba

'Birçok kronik hastalığı bulunan İsmet Günden tahliye edilsin'

İHD İzmir Şubesi Hapishane Komisyonu yaptığı açıklamada, birçok kronik hastalığı bulunan 66 yaşındaki İsmet Günden'in tahliye edilmesini istedi.

İnsan Hakları Derneği (İHD) İzmir Şubesi Hapishane Komisyonu, bu hafta yaptığı açıklamada, İzmir Kırıklar 2 Nolu F Tipi Kapalı Hapishanesi'nde tutuklu bulunan İsmet Günden'in sağlık durumuna dikkat çekildi.

Bu haftaki basın açıklamasını okuyan Ahmet Çiçek, 66 yaşındaki İsmet Günden'in birçok kronik hastalığı olduğunu ve tedavi edilmediğini söyledi. Tedavi olanakları kısıtlı olan Günden'in rahatsızlıklarının artığını söyleyen Çiçek, "İsmet Günden'in prostat, ileri derecede şeker hastalığı, kalp rahatsızlığı, kalp-damar tıkanıklığı (tutuklandığından beri 2 defa anjiyo oldu), böbrek yetmezliği, tansiyon, el ve ayaklarda ileri derecede titreme, göz rahatsızlıkları, kemiklerde sızı, kolestrol, bel fıtığı, kulaklarda cızırtı ve daha birçok farklı rahatsızlıkları vardır. Bu rahatsızlıkları nedeniyle günde 6 kere ilaç kullanmakta, 3 şeker iğnesi (insülin) olmaktadır. Buna rağmen gün içinde yediği, içtiği şeylerden kaynaklı şeker oranı sürekli oynamaktadır. Bu nedenle diyet beslenmesi gerekmektedir" dedi.

İsmet Günden'in rahatsızlıklarına tutuklandığını ve hapiste iken Covid-19'a yakalandığını kaydeden Çiçek, "1 ay boyunca karantina koğuşunda tutulmuş testi negatif çıkınca koğuşa gönderilmiştir. Hastalıkları, yaşı ve geçirdiği Covid-19 hastalığı dikkate alındığında İsmet Günden serbest bırakılmalıdır. Bu hastalıklarıyla ikinci bir kez Covid-19'a yakalanması geri dönüşü olmayan bir durum ortaya çıkarabilir" diye kaydetti.