9 Ekim 2024 Çarşamba

BMG: Suç şebekesi devleti sokakta alaşağı edelim

Birleşik Mücadele Güçleri, kontrgerilla gerçekliğinin bir kez daha ifşa olmasının ardından yaptığı açıklamada, "Bu çürümüş düzeni birleşik, örgütlü mücadelemizle yıkacağız" dedi. Halklara, emekçilere, kadınlara, gençlere, ekolojistlere, LGBTİ+'lara, aydın, sanatçı, yazar ve akademisyenlere bu suç şebekesine, faşist devlete karşı sokağa çıkma çağrısı yaptı.

Mafya-siyaset-bürokrasi-sermaye ilişkilerinin bir kez daha açığa kirli ilişkilerine ilişkin Birleşik Mücadele Güçleri (BMG) açıklama yaptı.

İşçi ve emekçilere, ezilen Kürt halkına, akademisyenlere, HDP'ye yönelik "kan banyoları" tehdidinde bulunan, provokasyonlar tertipleyen, paramiliter çete lideri Sedat Peker'in açıklamalarına değinilen BMG açıklamasında, ifşaların buz dağının görünen kısmı olduğuna dikkat çekti.

Rant savaşı içinde yaşanan ifşaların faşist iktidar koalisyonunun debelendiği krizin oldukça düşkün biçimlerde yüzeye vurması anlamına geldiğini kaydeden BMG, "Bildiğimiz ama bizzat bir iktidar tetikçisi tarafından ifşa edilen gerçekler, her tarafından kan ve irin akan bu sistemin işçi ve emekçilere, ezilen halklara verebileceği hiçbir şeyin olmadığının açık tercümesidir. Bu pisliğin ancak devrimle temizlenebileceği gerçeğinin ifadesidir" diye belirtti.

Peker'in anlattıklarının ezilen Kürt halkına, işçi ve emekçilere, bu topraklardaki ilerici demokratik dinamiklerin tümüne dönük nasıl bir saldırı konsepti izlendiğini gösterdiği belirtilen açıklamada şunlar kaydedildi: "Anlatılanlar, '90'lardan başlayarak kontrgerillanın gerçekleştirdiği 'bin operasyonun' bir kısmının deşifrasyonudur. Anlatılanlar, adına 'başkanlık rejimi' denilen faşist devlet örgütlenmesinin inşası ve tahkimatı için öncesi bir yana 2015'ten sonra nasıl bir kirli savaş konseptinin izlendiğinin itirafnamesidir. Anlatılanlar; Kürt halkına yönelik 'çöktürme planının' bir kısmıdır. Anlatılanlar, IŞİD'li katiller sürüsünün hangi yemlerle beslendiğinin, işgal harekatlarının nasıl finanse edildiğinin sadece bir bölümüdür! Türkiye'deki devrimci-demokrat-ilerici güçlerin soluğunun Kürt halkıyla buluşmaması için yaratılmak istenen 'korku ikliminin' varabileceği noktaların ifadesidir. Bu açıdan da anlatılanlar; işçi ve emekçilere, ezilen Kürt halkına ve bölge halklarına yönelik saldırıların, üzerimize örülmeye çalışılan faşist ablukanın, işgal ve ilhak politikalarının kendisidir! Bu politikaların bir noktadan sonra nasıl bir çürümeye ebelik ettiğinin özetidir. Silah baronları, uyuşturucu tacirleri ve tüm pis işler erbabıyla iç içe geçerek yürütülen savaş politikalarının nasıl bir bataklık yarattığını olduğu kadar, sonunun olmadığının da çarpıcı fotoğrafıdır."

Anlatılanların bu çürümüşlüğe karşı savaş çağrısı olduğuna dikkat çeken Birleşik Mücadele Güçleri, çetelerle-mafyayla iç içe geçen devletin bu aparatları halka karşı tetikçi, finans kaynağı olarak kullandığını kaydetti. Finans kaynağının temelini ise uyuşturucu-silah ticaretinin oluşturduğu belirtildi.

Bu şebekelerin "vatan-millet" edebiyatının bir noktadan sonra nasıl bir çürümenin kılıfı haline geldiğinin bir kez daha görüldüğü söylenen BMG açıklamasında, "Aslolan mafya-siyaset-bürokrasi-sermaye ağının ülkeyi getirdiği noktadır: İşsizler ordusu, kadın cinayetleri, yoksulluk, geleceksizlik, doğa talanı, Kürt düşmanlığı, savaşlar ve nefret suçları!

"Bu suç şebekesinin buluştuğu tek nokta her açıdan çürümüş bu düzenin bizim örgütlü gücümüzle yerle bir edilme tehlikesidir. Kürt halkını, devrimcileri, ilkeli duruşa sahip aydınları, ilerici insanları, bu sisteme şu ya da bu noktadan gedik açan tüm toplumsal kesimleri katliamlarla ezmek, tehdit ve baskılarla sindirmektir. Çürümüşlükleri içinde güç ve para kavgasına tutuşurlarken bile bu noktadaki ortaklıkları bitmez" denildi.

Siyasi egemenliğini baskı, terör ve yolsuzluk mekanizmasının üzerine kuran iktidardan hesabı Türkiye ve Kürdistan işçi sınıfı, emekçileri ve halkların örgütlü bir güçle soracağını vurgulayan BMG, "Bu suç şebekesinin yüzeysel değişimini değil, paramparça edilmesi gerekiyor. Bu nedenle tüm halkları, emekçileri, kadınları, gençleri, ekolojistleri, LGBTİ+ları, aydınları, sanatçıları, yazarları, akademisyenleri kısacası toplumun tüm kesimlerini bu suç şebekesine karşı, faşist devlete karşı, devrimci ittifakı büyütmeye, sokakta itiraz etmeye ve bu çürümüş düzeni alaşağı etmeye çağırıyoruz" diye kaydetti.