7 Ekim 2024 Pazartesi

Boğaziçili akademisyenlerden rektör adayı belirleme sürecine ilişkin açıklama

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü için adaylıklarını ilan edenler için destek oylaması yapılacak, akademisyenlerin katılacağı oylamada üçte birden fazla karşı oy alan adaylar desteklenmeyecek.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri, rektör adayı belirleme süreci hakkında açıklama yaptı. Akademisyenler adaylıklarını Boğaziçi kamuoyuna ilan eden adaylar için bir destek oylaması yapılacağını, akademisyenlerin katılacağı oylamada üçte birden fazla karşı oy alan adayların desteklenmeyeceğini duyurdu. Elektronik yollarla yapılacak oylamanın ardından desteklenen adaylar, 2 Ağustos 2021 tarihinden önce kamuoyuna duyurulacak.

AKP'li Rektör Melih Bulu'nun Boğaziçi Üniversitesi Rektörlük görevinden alınmasının ardından üniversite için yeni rektörlük süreci başladı. Halihazırda geçerli olan rektör atama sistemine göre, üniversitenin içinden ve dışından profesörlerin YÖK'e adaylık başvuruları, 2 Ağustos 2021 tarihinde tamamlanacak ve Cumhurbaşkanı, yine adaylardan "uygun gördüğü" bir profesörü Boğaziçi Üniversitesi rektörü olarak atayacak.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri de yaptığı açıklama, "Tüm Türkiye üniversitelerine dayatılan rektör atama sistemi halen yürürlükte olduğu için sorun hâlâ çözülmüş değil" dedi.