24 Eylül 2024 Salı

BTS'nin sürgünlere karşı eylemi 52. haftasında 

İzmir'de gerçekleştirdiği eylem ile "Kamu emekçilerinden aldığımız güç ve güvenle bu geleneği sürdürme kararlılığımızı tekrar ifade ediyoruz" dedi. 

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi, sürgünlere ve özelleştirmelere karşı eyleminin 52'ncisi İzmir genelinde yağan yağmur nedeniyle Alsancak'ta bulunan şube binalarında gerçekleşti. Basın metnini ise Erdal Akyol okudu.

Bir yıl önce arkadaşlarının sadece pandemiden dolayı önlem alınması, İzmir halkının güvenli bir şekilde seyahat edebilmesi için dilekçe haklarını kullandıklarından dolayı sürgün edildiğini hatırlatan Akyol, sürgün edilen arkadaşlarının işlerine geri döndüğünü belirtti. Akyol, "En son olarak getçiğimiz hafta içerisinde Şube Sekreterimiz Muhdi Seyhan’ın mahkeme kararı lehte sonuçlanmıştır. Hep söyledik siz gideceksiniz biz kalacağız diye. İşte bu bir sene içerisinde arkadaşlarımız birer birer döndüler onlar ise birer birer gittiler.Bu bir sene içerisinde sadece sürgünlerle değil özelleştirme sürecine karşı, baskılara karşı, liyakatsiz atamalara karşı, kurumumuzu babasının çiftliği gibi kullananlara karşı, kurumun mallarını parasını yandaşlara peşkeş çekenlere karşı, dışarıdan alınan 12 yandaş avukata yüz binlerce belki miyonlarca lira ödeyecek olanlara karşı sesimizi yükselttik yükseltmeye de devam edeceğiz" dedi.

Türkiye'de sendikal hak, özgürlükler ve gerçek bir demokrasi için mücadele etmenin bedelinin ağır olduğunu bilen bir gelenekten geldiklerini vurgulayan Akyol, geleneğin sendika kapılarına vurulan mühürleri söken, kamu emekçilerinin yarattığı fiili meşru mücadele geleneği olduğuna işaret etti. Akyol, "Bu geleneğin ve yaşadıklarımızın bize öğrettiği temel şey ise, haklarımızı ancak mücadele ile alabileceğimiz gerçeğidir. Kamu emekçilerinden aldığımız güç ve güvenle bu geleneği sürdürme kararlılığımızı tekrar ifade ediyoruz" ifadeleri kullandı.