7 Ekim 2024 Pazartesi

'Bu katliama sessiz kalmak taraf olmaktır'

Konya'daki ırkçı katliamın Kürt kimliğine yönelik olduğunu söyleyen HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Elif Bulut, "Bu katliama sessiz kalmak taraf olmaktır" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul İl Örgütü, Konya'nın Meram ilçesinde Kürt aileye yönelik katliamı parti binası önünde protesto etti.

Eyleme, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, HDP MYK üyeleri ve milletvekilleri ile İl Örgütü yöneticileri katıldı. Eylemde, "Faşizme karşı omuz omuza" sloganı atıldı.

Irkçı saldırıyı katliam ve soykırım olarak değerlendiren HDP İl Eşbaşkanı Erdal Avcı, "Uzun yıllardır bu durumun buraya geleceği, evlere girileceği, insanların evlerinde bile yaşayamayacakları, evlerinde katledilecekleri biliniyordu. Adım adım süreç buraya getirildi. Partimizin, konuya hassasiyet gösteren bütün çevrelerin uyarılarına rağmen katliama yol verildiğini, katliamın planlandığını bu gece itibariyle gördük" dedi.

Saldırının organize olduğunu söyleyen Avcı, "Bu katliamla Kürt halkına, HDP'ye ve demokrasi güçlerine verilen mesaj şudur: Evlerinizde de yaşamlarınızı kabul etmeyeceğiz. Evlerinizde de güvende değilsiniz" diye belirtti.

İl Eşbaşkanı Eşbaşkanı Elif Bulut da Dedeoğlu ailesinin Kürt kimliklerinden dolayı katledildiklerini ifade ederek, "Bu katliama sessiz kalmak taraf olmaktır. Bizler yok edilmek, güvensiz bir şekilde yaşamak istemiyoruz. Bu saldırılar iktidarı ayakta tutuyor. Buna karşı halk olarak direnmemiz gerekiyor. Biz Kürtler, kadınlar, emekçiler ve diğer ezilen tüm kesimler olarak, bu tür katliamlara karşı durmak için bir araya gelmeliyiz. Bunu başarıp, bir araya gelip kazanmak dışında bir şansımız yok" ifadelerini kullandı.