3 Ekim 2024 Perşembe

Buldan bir kez de Meclis'te sordu: Gülistan Doku nerede

HDP Meclis Grup toplantısı iki yıldır kızlarını arayan Gülistan Doku ailesinin katılımıyla gerçekleşti. Doku ailesinin mücadelesini selamlayan ve onlarla mücadele edeceklerini kaydeden HDP Eş Genel Başkanı Buldan, "Gülistan Doku nerede" sorusunu yineledi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan Meclis Grup Toplantısı'nda konuştu. Toplantıya Dersim'de 5 Ocak 2020'den bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku'nun ailesi de katıldı.

780 gündür kayıp olan Gülistan Doku'nun ailesinin Meclis'te olduğunu söyleyen Buldan, "Karanlıkta bırakılan Gülistan'ın bulunması için Meclis'i göreve çağırmak üzere ailemiz burada. Feryatlarının duyulmasını istiyorlar. Bu feryat hepimizin ortak çığlığıdır. Buradan ben de bir kez daha soruyorum: Gülistan Doku 780 gündür nerededir? Buradan parlamentoyu göreve çağırıyorum, göreve davet ediyorum. Bu ailenin çığlığına kayıtsız kalmayın! Karartmaya ortak olmayın diyorum. Arkadaşlarımız yarın bir araştırma önergesi vererek Doku'nun kaybolmasının araştırılması yönünde bir teklifte bulunacak. Burada bütün partilere sesleniyorum, bu araştırma önergesini destekleyin ve araştırma komisyonu kurulsun" dedi. 

Kayıpların üzerini karartmaya çalışan, adalet arayışlarının önüne duvar ören iktidarın tüm bu hakikatlerin açığa çıkmaması için bir şey daha yaptığını dile getiren Buldan, "Medyayı baskılayarak, sosyal medyayı engelleme planları yaparak, toplumu tümüyle nefessiz bırakmayı planlıyorlar. Tüm bu çökertme politikasıyla tüm ülkeyi, tüm toplumu hedef almış durumdalar. Çöktürme politikasına karşı direnen herkesi hedef alıyorlar. Bugün iktidarın bu politikasının önündeki en büyük engel; HDP ve demokrasi güçleridir. Kadınlardır, emekçilerdir ve HDP'nin yürüttüğü demokratik siyasettir. Barış siyasetidir. Yarattığı büyük değişim inancıdır. Toplumun demokratik örgütlenmeleridir. Kadınların mücadelesidir" ifadelerini kullandı. 

Buldan, "Evet; kadınların eşitliğe ve özgürlüğüne kavuştuğu, sokaklarda katledilmediği, emekçilerin, emeklilerin, işçilerin insanlık onuruna uygun, alın teri ve emeğinin karşılığını aldığı, kimsenin yoksul kalmadığı, açlık yaşamadığı, ülke kaynaklarının eşitçe paylaşıldığı, herkesin doyduğu, işçilerin özgürce örgütlenebildiği, sendikalaşabildiği, gençlerin kendi gelecekleri hakkında söz, yetki ve karar sahibi olduğu, Kürt sorununun diyalog ve müzakereyle çözüldüğü, onurlu bir barışın sağlandığı, Alevilerin, tüm inançların inanç özgürlüğünü yaşadığı, doğanın, suyun, ağaçların hakları olacak, derelerimizin özgürce aktığı, kutuplaşmanın değil, kucaklaşmanın, nefretin değil sevginin kazanacağı, başka bir Türkiye mümkündür ve bunu hep birlikte başaracağız diyoruz. Kazanacağımız günler yakındır! Bu yolun sonunda, halklarımızın özlediği bir demokrasi ülkesini hep birlikte yaratacağız! Yeter ki umutlu olalım! İnanın ki bu günler geççek! Ev roj jî wê derbas bibin" dedi.