29 Eylül 2024 Pazar

Buldan: HDP her saldırı karşısında dimdik duruyor

Ardahan'da halkla buluşan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, iktidarın bütün düşmanlık politikalarına karşı asla boyun eğmeyeceklerinin altını çizdi ve halkın ne Cumhur ne de Millet İttifakı'na mahkum ve mecbur olmadığına işaret etti. Rüzgarın HDP'den yana estiğini söyleyen Buldan, Emek ve Özgürlük İttifakı'nın halklara umut ve çözüm olacağını vurguladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Ardahan'da halkla buluştu. HDP Ardahan İl Örgütü binası önünde düzenlenen etkinlikte konuşan Buldan, halkı selamlayarak sözlerine başladı.

"HDP; Edirne'den Hakkari'ye, Ardahan'dan Ege ve Karadeniz'e, Serhat'tan Botan'a kadar Türkiye'nin her yerinde umudu, cesareti, kararlılığı halkına veren ve aşılayan tek Türkiye partisidir" diyen Buldan, büyük bir adalet ve demokrasi mücadelesi verdiklerini kaydetti. Bu mücadeleyi yürütürken büyük zorluklar çektiklerine de işaret eden Buldan, her alanda iktidarın baskı, engelleme ve şiddetiyle karşı karşıya kaldıklarını kaydetti.

"Çünkü onlar bu ülkeye aydınlığın, barışın gelmesini istemezler; onlar Kürt düşmanlığı, demokrasi düşmanlığı, kadın düşmanlığı yaparak bu ülkeyi yönetiyorlar. Biz bunun farkındayız. Onların bu politikalarını boşa çıkardığımız, savaş politikalarına karşı çıktığımız, tecrit politikasına karşı çıktığımız, hukuksuzluklarına ve adaletsizliklerine karşı çıktığımız için her gün bizi hedef haline getiriyorlar" diyen Buldan, asla yılmayacaklarını, asla diz çökmeyeceklerini söyledi.

İktidarın amacının HDP'yi kriminalize ederek siyasetin dışına itmek olduğunu söyleyen Buldan, halkın her yerde kararlı ve cesaretli duruşunu ortaya koyduğunu dile getirdi. HDP'yi kapatma ve Kobanê davalarına işaret eden Buldan, "Bizden o kadar çok korkuyorlar ki kumpas davalarını önümüze çıkarmaktan geri durmuyorlar" dedi. AKP-MHP iktidarının HDP ve HDP geleneğinin korktuğu için sürekli HDP'ye saldırdığını kaydeden Buldan, şöyle devam etti: "Bir taraf daha var bizden korkan ve aynı zamanda bize saldırıyı hiçbir zaman gündeminden çıkarmayan. 6'lı masanın kadın başkanı var. O 6'lı masa içinde bulunan kadın başkan, her gün HDP'ye ve Kürtlere hakaret etmeyi kendisine görev edinmiş. Kürt belki gün yüzü görür diye nefret tohumları saçmaktan geri durmayan bir kadın başkan var."

Meral Akşener'in son açıklamalarına değinen Buldan, Akşener'in Kürt düşmanlığını açık açık gösterdiğine işaret etti. "Bize kumpanya kuruyor diye de iftira attılar. Oysa HDP'liler kumpanya bilmezler, HDP'lilerin kumpanya bilmediğini cezaevlerinin HDP'lilerle dolu olduğunu göstererek ispat ederiz. Ancak onlar kumpanyanın ne demek olduğunu Susurluk'tan bilirler, onlar kumpanyanın ne demek olduğunu 28 Şubat'tan bilirler" diyen Buldan, Kürt düşmanlığında birbiriyle yarışanların kaybedeceğinin altını çizdi.

HDP'nin Türkiye'nin bütün sorunlarını çözmeye aday olduğunu vurgulayan Buldan, halkların Cumhur ve Millet İttifakı bloklarına mahkum olmadığını vurguladı. Emek ve Özgürlük İttifakı'nın büyüyerek, gelişerek, Türkiye halklarına umut ve çözüm olacağını kaydeden Buldan, "Üçüncü yolda birleşmenin, buluşmanın yolu halkımızla birlikte olmaktan geçer. Bunun için buradayız" dedi.

Ardahan halkına seçimler yaklaşırken büyük sorumluluk düştüğünü belirten Buldan, bu seçimin Türkiye halklarının geleceğini belirleyeceğini ifade etti. "Seçimlere kadar HDP'ye her türlü saldırıyı yapmayı devam edecekler ama karşılarında yıkılmayan dimdik duran bir HDP görecekler" ifadelerini kullanan Buldan, tutsak HDP'lilerin de bu mücadelede büyük payı olacağını söyledi. "Onlara da söz veriyoruz; bu seçimlerin sizin de cezaevlerinden çıkacağınız, özgürlüğünüze kavuşacağınız bir sonucu olacaktır" diyen Buldan, rüzgarın HDP'den yana estiğini ifade etti.

Buldan sözlerini, "Büyük başaracağız, büyük kazanacağız, bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. An serkeftin an serkeftin. Jin jiyan azadî" ifadeleriyle sonlandırdı.