30 Eylül 2024 Pazartesi

BÜSK faaliyetleri donduruldu

Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyum rektör Naci İnci tarafından film gösterimleri engellenen ve sansüre direnerek engeli tanımayacağını söyleyen BÜSK'ün faaliyetleri 1 ay süreyle donduruldu ve BÜSK Yönetim Kurulu'nda yer alan öğrenciler görevden alındı.

Boğaziçi Üniversitesi Sinema Kulübü'nün (BÜSK) etkinlikleri, kayyum rektör Naci İnci tarafından 1 ay süreyle donduruldu ve BÜSK Yönetim Kurulu üyesi öğrenciler görevlerinden alındı. Kulübün açık hava film gösterimleri programında yer alan "Benim Çocuğum", "Laurence Anyways" ve "Go" isimli filmlerin gösterimi daha önceden herhangi bir gerekçe gösterilmeden yasaklanmıştı. BÜSK yaptığı açıklamada, yasaklanan filmlerin LGBTİ+ temalı olduğuna ve "Benim Çocuğum" filminin kayyum rektör tarafından daha önce görevden alınan ve sonra göreve iade edilen Can Candan'a ait olmasına işaret etmişti.

Boğaziçi Üniversitesi bünyesinde yer alan çok sayıda öğrenci kulübü kayyum rektör yönetiminin sansürcü uygulamalarına karşı "Laurence Anyways" filmini yine de 3 Ağustos'ta Güney Kampüs'te göstereceklerini açıklamışlardı. Bu açıklama sonrası kayyum rektör, BÜSK'ün etkinlik düzenleme kurallarını ihlal ettiğini öne sürerek, kulübün faaliyetlerini 1 ay süreyle yasakladı ve BÜSK YK'sında görev alan öğrencileri görevden aldı.