24 Eylül 2024 Salı

Café Marly'deki direniş zaferle sonuçlandı

Paris'te 243 kağıtsız göçmen işçi, Fransa'nın önemli sendikalarından CGT'nin öncülüğünde başlattığı grev kazanımla sonuçlandı.

Fransa'nın başkenti Paris'te restorant, inşaat ve kurye şirketlerinde kaçak çalıştırılan 243 kağıtsız göçmen işçi, Fransa'nın önemli sendikalarından CGT'nin öncülüğünde süresiz greve başlamıştı. bu işyerlerinde biri olan Cafe Marly'deki direniş zaferle sonuçlandı.

Kağıtsız göçmen işçilerin başlattıkları süresiz direniş ve grevle toplu iş sözleşmesi yapılması ve oturum hakının verilmesi talepleri yer alıyordu.

Louvre müzesindeki Cafe Marly önünde başlatılan direnişin etkisiyle başlatılan görüşmelerde işçiler taleplerini patrona kabul ettirdi. Kaçak şekilde yani iş sözleşmesi yapılmadan çalıştırlan 9 işçinin süresiz iş sözleşmesi 1 Kasım'dan itibaren başlaması, kısmi işsizlik günlerinin ve grevde oldukları günlerinin de ödenmesi konusunda anlaşma sağlandı.

Ancak sendika ve işçi temsilcilerinin patron ile hazırladıkları anlaşma protokolünü direnişçi işçilerin oyuna sunarak son şeklini verecekleri belirtildi.

Direnişçi işçiler zaferlerini işyerinin önünde kutladı.

Fransa'da özellikle restoran sektöründe sosyal güvencesiz ayda 200 saatten fazla çalışan ve belirlenen ücretlerin altında maaş alan kağıtsız göçmen işçiler, haklarını alma mücadelesine devam ediyor.