29 Eylül 2024 Pazar

Cebrail Gündoğdu, Sincan Hapishanesi'ne götürüldü

Tutuklanan komünist Cebrail Gündoğdu'nun götürüldüğü hapishane öğrenlidi. Gündoğdu'nun hangi hapishaneye götürüldüğü açıklanmazken ailesi ve avukatlarının ısrarı sonucu Gündoğdu'nun Sincan Hapishanesi'ne götürüldüğü öğrenildi.

İzmir'in Menemen ilçesinde işkenceyle gözaltına alınan ve sistematik işkenceye uğrayan komünist Cebrail Gündoğdu'nun götürüldüğü hapishane ailesi ve avukatlarının ısrarı sonucu öğrenildi.

22 Ekim günü İzmir'in Menemen ilçesinde işkenceyle gözaltına alınan Gündoğdu, başına bez geçirilerek ormanlık alana götürülmüş, burada çırılçıplak bırakılmış, "keşke kaçsaydın da seni öldürseydik" diye tehdit edilmişti. Fiziksel işkenceye maruz kalan Gündoğdu'ya yönelik sistematik işkence sağlık kontrolü sırasında ve sonrasında da devam etmişti. Kulak zarı patlayan Gündoğdu'nun işkence sonucu beyin kanaması riski olduğu da belirtilmişti.

Gündoğdu dün çıkarıldığı Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı.

Ancak, Gündoğdu'nun götürüldüğü hapishane ailesine ve avukatlarına söylenmedi. Ailenin ve avukatların ısrarı sonucu bugün GSincan Hapishanesi'ne götürüldüğü açıklandı.

Gündoğdu, Bursa'da gardiyanları taşıyan araca yönelik bombalı saldırıyı düzenlediği iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Bir süre önce İzmir'in Dikili ilçesinde üç komünist aynı gerekçeyle gözaltına alınmıştı. Komünistler ev araması sırasında işkence görmüş, katledilmekle tehdit edilmiş, götürüldükleri Bursa'da yol boyunca sistematik işkenceye uğramıştı. Bu işkence emniyette ve sağlık kontrolüne gidiş gelişte sürerken, adliyede TEM polisleri tarafından "buradan sonra sizi biz alacağız" diye tehdit edilmişti. Üç komünistin de hangi hapishaneye götürüldüğü uzun süre avukatlardan gizlenmiş, götürüldükleri hapishanelerde de işkence sürmüştü.