4 Ekim 2024 Cuma

'Cinsiyetçi ve homofobik KAL Müdürü Güney görevden alınacak mı'

KAL Müdürü Güney'in öğrencilere yönelik cinsiyetçi ve homofobik saldırılarını Bakan Özer'e yönelten HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, "Okul müdürü Ali Fuat Güney'i görevden alacak mısınız?" dedi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Züleyha Gülüm, Kadıköy Anadolu Lisesi'nde ajansımızın ortaya çıkardığı okul Müdürü Ali Fuat Güney'in öğrencilere cinsiyetçi ve homofobik saldırılarına ilişkin Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e soru önergesi verdi. 

Ajansımız 1 Aralık 2021 tarihinde yaptığı haberle eğitim gören genç kadın öğrencilerin yurtlarının gece yarısı basılarak arama yapıldığını, öğrencilerin okul müdürü tarafından sorguya çekildiğini, çantalarının arandı, telefonlarına zorla el konulduğunu duyurmuştu. Okul Müdürü Güney'in üç yıl önce de öğrencilerin kaldığı yurt odalarının fotoğraflarını gizlice çekip velilerine gönderdiğini haberleştirmişti. 

HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, Bakan Özer'e şu soruları yöneltti: 
"Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencilerin yayınladıkları, ağır hak ihlallerini içeren bildiriden haberdar mısınız? Millî Eğitim Bakanlığı olarak söz konusu baskı, taciz ve tehditlere ilişkin görüşleriniz nelerdir?
Öğrencilerin sürekli disiplin soruşturması adı altında idareye çağılmaları, yanlarında velileri, avukatları, psikolog veya rehberlik danışmanı olmaksızın saatlerce sorgulanmaları, sorgu esnasında öğrencilerin izni ve iradesi olmadan telefonlarının incelenerek kişilik haklarına saldırılması, ağlayarak çıktıkları odadan bir öğrencinin bayılarak revire kaldırılması, giydikleri çorabı gerekçe yaparak kadın öğrencilerin mahremiyetlerinin ihlal edilmesi, bütün bu aşağılayıcı ve onur kırıcı uygulamalar ile psikolojik işkencenin sonucunda okul idaresi hakkında yasal işlem yapmayı düşünüyor musunuz?
Okul müdürü Ali Fuat Güney'i görevden alacak mısınız?
Okul yatakhanesinde aramaların baskın şeklinde yapılmasının gerekçesi nedir? Arama sırasında görüntülerin kayıt altına alınmasının idari ve yasal gerekçesi nedir?
25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında okulda bulunan stickerların baskın ve arama gerekçesi yapılması hukuki midir?
Özgürlükçü ve demokrat geleneği ile tanınan Kadıköy Anadolu Lisesi'nin muhalif kimliği ve kültürünün yok edilmek istendiği doğru mudur?"