2 Ekim 2024 Çarşamba

Cizre halkından yanıt: Mücadelemiz kabusunuz olmaya devam edecek

HDP Cizre İlçe Örgütü'ne sabah saatlerinde gerçekleştirilen baskına tepki gösteren Cizre halkı, iktidarın Kürt düşmanı kirli politikalarına boyun eğmeyeceklerini haykırdı.

Şırnak'ta Halkların Demokratik Partisi (HDP) Cizre İlçe Örgütü'ne özel harekat polisleri sabah saatlerinde baskın yaptı. Baskında kapı ve pencereler kırılırken, soba bacasındaki is kapı ve eşyalara sürülerek karartıldı. HDP İzmir İl binasında katledilen Deniz Poyraz'ın fotoğraf çerçevesini kıran polisler, binada bulunan bütün odaları da darmadağın etti.

Ayrıca ilçe merkezinde birçok eve de eş zamanlı baskın düzenlendi. Yapılan baskınlarda Esmer Çıkmaz, HDP Cizre İlçe Eşbaşkanı Mesut Nart, Maruf Eliş, Osman Küçük, Zeliha Yardak, Şerif Elçioğlu, Ahmet Benzer, Hacı Dalmış, Ahmet Beğenir, Burhan Dalmış gözaltına alındı.

Gözaltı gerekçesi öğrenilemezken, gözaltına alınanlar Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

'VAHŞETİN GÖRÜNTÜLERİ'
HDP milletvekilleri Nuran İmir, Hasan Özgüneş ile HDP il ve ilçe örgütü yöneticileri, Barış Anneleri, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, HDP'li Silopi Belediye Eşbaşkanları ve Cizre halkı, baskına tepki göstermek için bir araya geldi. Eylemde, baskın sırasında kırılan kapıların ve dağıtılan parti binasının fotoğraflarının olduğu ve üzerinde "Vahşetin görüntüleri" yazılı pankart açıldı.

HDP İl Eşbaşkanı Abdullah Güngen, HDP'ye dönük bu baskının 8 Mart ve Newroz'a karşı tahammülsüzlükten kaynaklandığını belirterek, "Ama bizler buradan bir kez daha; Botan halkı ve Kürt halkı bu kirli politikalara karşı boyun eğmeyecektir. Bedeli ne olursa olsun özgürlük mücadelemizden geri adım atamayacağız diyoruz" ifadelerini kullandı.

'AKP İKTİDARI BOTAN'DA BİR TABELA PARTİSİ OLACAK'
HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir ise, AKP-MHP iktidarının tıkandıkça partilerine saldırdığını ancak her saldırının kendilerini daha da güçlendirdiğini dile getirdi. İmir, şöyle devam etti: "İlçe binamızın basılması Kürt düşmanlığının politikasıdır. Hiç bir politikanız ve baskınız bize sökmez, vız gelir. Buradan Cumhurbaşkanına, AKP Genel başkanına soruyorum; ilçe binamız basılırken içeride ülkeler arası yaşanan savaşlarda bile yaratılmayan tahribatlar yaratılmış. Bu kişiler kimdir, bunlar kolluk güçleri mi yoksa DAİŞ çeteleri midir?  Bu saldırılardan zararlı çıkan sizler olacaksınız. AKP iktidarı Botan'da bir tabela partisi olarak kalana dek mücadelemiz sürecektir. Bizler kabusunuz olmaya devam edeceğiz."

'NEWROZ VE 8 MART BİRİLERİNE KARIN AĞRISI OLMUŞ'
HDP Şırnak Milletvekili Hasan Özgüneş, iktidarın saldırılarla demokrasi mücadelesini bitirmeyi hedeflediğini kaydederek, "İşte terörizm budur. Hukuka ve ahlak ölçülerine uymadan binaya girip dağıtılıyor. Bu hangi kanunda yazıyor? Cizre'de ve Şırnak'ta ne oluyor, açıklayın. Siz neden rahatsızsınız? Newroz ve 8 Mart coşkusu birilerine karın ağrısı olmuş. 'İşkence ettik, bodrumlarda katlettik ama halen ayaktalar' diyorlar. Biz öldükçe çoğalıyoruz. Çünkü biz özgürlük ve halkların özgürlüğünden yanayız. Bu mücadele sonuna kadar sürecek" dedi.


 
Konuşmaların ardından oturma eylemine geçildi. Oturma eyleminde "Baskılar bizi yıldıramaz, "Biji berxwedana Botanê" ve "HDP halktır halk burada" sloganları atıldı.

Öte yandan baskılara tepki olarak, iftardan sonra başlamak üzere HDP Cizre ilçe örgütü binasında üç günlük oturma eylemi gerçekleştirilecek.