23 Eylül 2024 Pazartesi

Dêrik halkı: İşgal saldırılarına karşı direnişi büyüteceğiz

Dêrik halkı, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye, Şengal ve Mexmur’a yönelik saldırılarına karşı yaptığı yürüyüş yaptı, mücadeleyi büyütme çağrısında bulundu.

Türk devletinin işgal saldırılarını hedefi olan Derik halkı, hava saldırısı düzenlenen Gir Kendal köyüne kadar kitlesel yürüyüş gerçekleştirdi.

Şengal ve Mexmur mülteci kampı ile eşzamanlı olarak hava saldırısı düzenlenen Gir Kendal Elektrik İstasyonu’nda, güvenlik amacıyla bulunan 4 DSG savaşçısı hayatını kaybetmiş, 5 işçi de yaralanmıştı. 

Türk devletinin bölgeye yönelik obüs ve top atışları bugün de devam etti.

Şırnak’ın Cizre ilçesiyle sınır durumundaki Eyndîwar köyüne yönelik top atışları esnasında bir sivil yaralanmıştı.

İşgal saldırılarına tepki gösteren Dêrik halkı, dün saldırı gerçekleştirilen bölgeye kadar yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sonunda konuşan Qamişlo Kanton Meclisi Eşbaşkanı Perwin Yusif, DAİŞ’in Hesekê’deki hapishanede bulunan çete mensuplarını kaçırma planının boşa çıkarılmasının ardından Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarını yoğunlaştırdığına dikkat çekti. Perwin Yusif “İşgalci Türk devleti bölgemize, Şengal ve Mexmur'a yönelik saldırılarını sürdürüyor” dedi.

Uluslararası insan hakları kuruluşlarının işgal saldırılarına karşı sessiz kalmasını kınayan Perwîn Yusif, “Uluslararası toplum bu saldırıları durdurmak için ciddi adımlar atmalı ve işlenen suçlardan işgalci Türk devletini sorumlu tutmalı” şeklinde konuştu.