29 Eylül 2024 Pazar

Dêrik ve Til Hemîs'te halklar kimyasal silah saldırılarına karşı sokaklara çıktı

Dêrik ve Til Hemîs'te halklar, işgalci Türk devletinin kimyasal silah saldırılarına karşı yürüyüş gerçekleştirdi. Eylemlerde yapılan konuşmalarda "Erdoğan, savaşçılarımızı kimyasal silahla katlediyor, bu savaşçılar bizim çocuklarımız, hepimiz çocuklarımızın yanındayız" denildi.

Til Hemîs ve Dêrik'te binlerce kişi Türk devletinin işgal saldırılarına karşı sokaklara çıktı. Dêrik, Berav ve Koçerat bölgelerinden halklar Özgürlük Meydanı'nda toplandı.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) binası önüne yürüyen kitle sık sık "Kahrolsun işgalcilik", "Yaşasın gerilla direnişi" sloganları attı. Eylem nedeniyle kentteki bütün dükkanlar kepenk kapattı.

PYD önünde Devrimci Gençlik Hareketi üyesi Hogir Elî konuşma yaptı. Türk devletinin Medya Savunma Alanları'nda yenilgiye uğradığı için kimyasal silahla saldırdığını belirten Elî "KDP ve ENKS şimdiye kadar Medya Savunma Alanları'na karşı kimyasal silahların kullanımına ilişkin hiçbir açıklama yapmadı" dedi.

PYD Dêrik örgütü adına konuşan Mûtîi Elî ise "işgalci Türk devletinin kimyasal silah saldırıları gerillanın iradesine karşı başarılı olamayacaktır. İşgalci Türk devleti, birçok kez bunu denedi ancak kahramanlık destanları karşısında yenilgiye uğradı" ifadelerini kullandı.

Eylem sloganlarla sona erdi.

TIL HEMÎS
Til Hemîs ilçesinde de yüzlerce kişi, ilçenin güneyinde bulunan kavşakta toplanarak ilçenin kuzeyinde bulunan tarım alanına yürüyüş gerçekleştirdi.

Yürüyüşün sonunda konuşma yapan Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Ehmed El Ebawî, başta kimyasal silah saldırılarında hayatını kaybeden gerillalarını andı.

Ebawî, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye topraklarına ve gerilla alanlarına yönelik savaşta başarısız olduğunu bu yüzdende yasaklı silahlara başvurduğunu belirtti.

Eylemde konuşan Kongra Star üyesi Ezarî El Feyhan da, "Erdoğan, savaşçılarımızı kimyasal silahla katlediyor, bu savaşçılar bizim çocuklarımız, hepimiz çocuklarımızın yanındayız" ifadelerini kullandı.

Til Hemîs ilçesi PYD yönetimi üyesi Heyal El Xiwêr de işgalci Türk devletinin bölge halkını katletme girişimlerine dikkat çekti.

Heyal El Xiwêr konuşmasının sonunda, "Türk devletinin kimyasal silah kullanması ilk değil. Daha önce de Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik işgal saldırılarında da kulandı" dedi.