5 Ekim 2024 Cumartesi

Dedeoğulları katliamında iddianame düzenlendi: 3 kişi tahliye

Konya'da Dedeoğulları ailesine yönelik ırkçı-faşist saldırıya ilişkin iddianame düzenlendi. Katliamı gerçekleştiren Altun hakkında 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken, azmettirme suçunda bulunan anne ve baba Altun ile sanığın evli olduğu Zehra Altun'un bulunduğu hapishaneden tahliye edildikleri öğrenildi. 

Konya'nın Meram ilçesinde Dedeoğulları ailesinden 4'ü kadın 7 kişiyi katleden Mehmet Altun hakkında iddianame düzenlendi.

Failin babası İbrahim Altun, annesi İsmihan Altun ve eşi Zehra Altun'un Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı doğrultusunda tutuklu bulundukları hapishaneden tahliye edildikleri öğrenildi. Fail Mehmet Altun için ise "canavarca hisle tasarlayarak kasten öldürme" suçundan 7 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis istendi.

Soruşturma kapsamında "azmettirme" suçundan tutuklanan diğer sanıklar Y.Ç., İ.K., R.Ç., A.Ç., L.K., A.K., V.K., A.K., A.K. ve A.K. hakkında ise "canavarca hisle tasarlayarak 7 kişiyi kasten öldürmeye azmettirme" suçundan 7'şer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, "yakarak mala zarar vermeye azmettirme" suçundan da 8'er yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

Dedeoğulları avukatı Abdurrahman Karabulut, mütalaanın açıklanması üzerine dosyanın mahkemeye gönderildiğini, tahliye gerekçesini öğrenemediklerini ifade etti.

Akşam saatlerimde savcılıkta olan Dedeoğulları avukatı Abdurrahman Karabulut'a iddianame hakkında haber verilmeyip iki gün içinde tamamlanacağı söylenen iddianame AA'ya verildi.  Karabulut, "Savcıyla görüşmemizin üzerinden yarım saat geçtikten sonra iddianame AA'ya verildi" dedi