4 Ekim 2024 Cuma

Deniz Tepeli açlık grevi süresince gardiyanların tacizine uğradı

Garibe Gezer'in Kandıra 1 Nolu F Tipi Hapishanesi'nde yaşamını yitirmesine tanıklık eden Deniz Tepeli'nin tanık olarak ifadesi halen alınmadı. Garibe'nin ölümüne ilişkin tanıklık yapabilmek için 5 gün boyunca açlık grevi eylemi gerçekleştiren Tepeli, bu süre içerisinde "kontrol" adı altında gece de dahil olmak üzere saat başı gardiyanların tacizine maruz kaldığını anlattı.

Kandıra 1 Nolu F Tipi Hapishanesi'nde ağırlaştırılmış müebbet hükümlüsü Deniz Tepeli, Garibe Gezer'in ölümüne tanıklık eden tutsaklardan biri. Garibe'nin hapishaneye sürgün sevkle getirildi günden bugüne kadar geçen 8 aylık sürede yaşananlara ve yaşamını yitirdiği ana tanıklık eden Tepeli, tanık olarak ifadesinin alınmamasına tepki gösterdi.

Tepeli yaşananları 29 Aralık günü kaleme aldığı mektubunda anlattı.

Garibe Gezer'in ölümüne tanıklık etmesine rağmen tanık olarak ifadesinin alınmadığını kaydeden Tepeli, savcılık, Adalet Bakanlığı ve ilgili kurumlara yazdığı dilekçelere yanıt verilmediğini vurguladı.

Avukatları ve kendisinin girişimlerine yanıt verilmemesi üzerine 24 Aralık günü başlattığı açlık grevini 5 gün sürdürdüğünü duyuran Deniz Tepeli, açlık grevi süresince gardiyanların tacizine maruz kaldıklarını anlattı. Açlık grevi süresince "kontrol" adı altında gece dahil saat başı gardiyanların tacizine maruz kaldığını aktaran Tepeli, Garibe'nin ölümüne ilişkin soruşturmada tanık olabilmek için elinden geleni yapacağını vurguladı. "Biz-ben elimden gelen her şeyi sonuna dek yapacağım... Bunca acıya nasıl dayanılır; elbette tek ve eşsiz gücümüz dayanışma ve mücadele" diyerek, dayanışma çağrısında bulundu.

Deniz Tepeli, Garibe Gezer'in ölümüne ilişkin tanıklığını aktaran hapishane içi ve dışı tüm mektupların engellendiğini de söyledi.