7 Ekim 2024 Pazartesi

Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri: katliam saldırılarına ortam tutum alalım

Konya'da Kürt aileye yönelik ırkçı katliama Dersim'den de tepki gösterildi. Seyid Rıza Meydanı'nda yapılan açıklamanın ardından oturma eylemi yapıldı, mum yakıldı, karanfiller bırakıldı.

Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri, Konya'daki ırkçı katliamı protesto etti. Seyid Rıza Meydanı'nda toplanan kitle adına HDP Dersim İl Eşbaşkanı Nurşat Yeşil açıklama yaptı. Katliama tepki gösterilen eylemde, "Nefret saldırılarını ve şiddeti durdurun" çağrısında bulunuldu.

Katliam saldırısında 7 kişinin katledildiğini hatırlatan Yeşil, katliamın göz göre geldiğini söyledi. Konya Emniyet Müdürü'nün, Hrant Dink cinayeti davası sanıklarından olduğunu anımsatan Yeşil, HDP üzerinden yükseltilen nefret dilinin, başta Kürtler olmak üzere inançları, cinsiyetleri, cinsel yönelimleri, siyasal görüşleri farklı olduğu için ötekileştirilen tüm kesimleri saldırıya açık hale getirdiğini söyledi.

17 Haziran 2021 tarihinde HDP İzmir il örgütüne yönelik katliam saldırısına da değinen Yeşil, orman yangınlarının Kürtlere yönelik yönelik saldırıların gerekçesi yapıldığını kaydetti. Yeşil, "Aslında yanan sadece ormanlar değil barış içinde bir arada yaşama irademiz, tüm insani ve toplumsal değerlerimizdir" dedi.

Yeşil, demokrasi, barış ve insan haklarından yana olan herkesi bu katliam saldırıları karşısında ortak tutum almaya çağırdı.

Açıklamanın ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapıldı, mum yakıldı, karanfiller bırakıldı.