29 Eylül 2024 Pazar

Dersim Emek ve Demokrasi Platformu: Şebnem Korur Fincancı'nın yanındayız

Şebnem Korur Fincancı'nın kimyasal silah kullanımının araştırılmasını istediği için tutuklanmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayan Dersim Emek ve Demokrasi Platformu, Fincancı ve iktidar tarafından görevden alınmakla tehdit edilen TTB yönetiminin yanında olduklarını vurguladı.

Dersim Emek ve Demokrasi Platformu, Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın kimyasal silah kullanımının araştırılmasını istediği için tutuklanmasına tepki gösterdi.

Sanat Sokakta yapılan basın açıklamasında, "TTB susturulamaz, ifade özgürlüğü yok edilemez, karanlık gidecek, biz kalacağız" pankartı açıldı. Platform adına basın açıklamasını SES Dersim Şubesi Eşbaşkanı Serap Kahraman okudu.

Şebnem Korur Fincancı'nın bir hekim ve insan hakları savunucusu olarak ömrünü halk sağlığını korumaya, insan hakları ihlalleriyle mücadeleye adadığını ifade eden Kahraman, Fincancı'nın kimyasal silah kullanımına ilişkin mesleki görüşünü belirttiğine kaydetti.

İktidarın, kimyasal silah kullanımının bağımsız heyetler tarafından araştırılmasını istemek yerine Şebnem Korur Fincancı nezdinde bilimi, hekimlik bilirkişiliğini hedef aldığını vurgulayan Kahraman, Fincancı'ya dönük hem iktidar hem de saray medyası tarafından karalama kampanyası yürütüldüğünü dile getirdi.

Fincancı'nın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın açtığı soruşturma sonrası yurtdışından dönerek ifade vermeye geleceğini belirtmesine rağmen şafak baskınıyla gözaltı alınması ve tutuklanmasının kabul edilemez olduğunu kaydeden Kahraman, Fincancı nezdinde TTB yönetimine dönük tehditlerin de sürdüğüne işaret etti.

Kahraman, şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bahsettiği yeni düzenleme yapma söylemi TTB ile diğer muhalif meslek örgütlerinin varlığına tehdit teşkil etmektedir. Bu bağlamda Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın gözaltına alınması, tutuklanması ve Türk Tabipleri Birliği üyelerinin görevden uzaklaştırmakla tehdit edilmesi kesinlikle kabul edilemez. Halk sağlığını savunmak, savaşa karşı olmak, bilimin gerçekliğinde yapılması gerekenleri söylemek suç değildir. Son olarak bizler Dersim Emek ve Demokrasi Platformu olarak pandemide, sağlık hakkı ve emek mücadelesinde yan yana olduğumuz Türk Tabipleri Birliği ve her zaman yaşamdan, hakikatten yana olan Dr. Şebnem Korur Fincancı'nın yanında olduğumuzu bir kere daha beyan ediyoruz."