6 Ekim 2024 Pazar

Dersim'de sosyalistlerin derhal serbest bırakılması istendi

ESP ve SGDF'ye yönelik gözaltına ilişkini açıklama yapan Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri, hiçbir saldırının sosyalistlere boyun eğdiremediğini kaydetti ve sosyalistlerin derhal serbest bırakılmasını istedi. 

Dersim Emek ve Demokrasi Güçleri, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu'na (SGDF) yönelik gözaltı saldırısına ilişkin ESP Dersim İl Örgütü'nde basın toplantısı düzenledi. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim Milletvekili Alican Önlü'nün de katılımıyla düzenlenen açıklamada, metni Pir Sultan Dersim Şube Başkanı Ekber Kaya okudu. 

10 Eylül sabahı düzenlenen operasyonda ESP Ankara İl Başkanı Mehmet Ali Tosun, SGDF MYK üyesi Şükran Yaren Tuncer, HDK Genel Meclis üyesi Gökçe Otlu, Ankara Tıp Öğrenci Kolu'ndan Şirvan Çeliker, barış akademisyenleri Sibel Bekiroğlu ile Mehmet Mutlu, ETHA muhabiri Tunahan Turhan'ın da aralarında olduğu 18 sosyalistin 4 gündür gözaltına alındığını hatırlatan Kaya, 4 gün daha ek gözaltı süresi verildiği kaydetti.

'SALDIRILARIN HİÇBİRİ BAŞARIYA ULAŞAMADI'
İktidarın tüm muhalif kesimlere topyekün bir saldırı halinde olduğunu ifade eden Kaya, "Bu saldırılar yeni değildir. Saray rejimi 2015 yılında Suruç katliamıyla başlattığı çöktürme planıyla işçi ve emekçilere onlarca katliam, devrimci-demokratik güçleri teslim almak için sayısız gözaltı ve tutuklama saldırısı gerçekleştirmiştir. Hiçbiri başarıya ulaşamamıştır" dedi. 

Faşizme karşı mücadelenin her koşulda süreceğinin altını çizen Kaya, şöyle  devam etti: "Bu mücadeleyi özgürlüğe olan inancımızla, halklarımıza olan bağlılığımızla ve devrimci dayanışmaya olan güvenimizle büyüteceğiz. Faşizmin saldırılarını birleşik mücadelemizle aşacağımızı, bu iktidarı el birliğiyle hak ettiği yere göndereceğimize inanıyoruz. Bu inançla gözaltı saldırılarını lanetlerken ESP ve SGDF ile dayanışma içinde olduğumuzu belirtiyoruz. Gözaltına alınan ESP ve SGDF üye ve yöneticileri derhal serbest bırakılsın."