3 Ekim 2024 Perşembe

Devrimci Parti 3'üncü konferans ve kongresini topladı

Devrimci Parti 3'üncü Konferans ve Kongresi'ni topladı. "Umut sosyalizmde, halk iktidara" şiarıyla gerçekleştirilen kongrede Elif Torun Öneren bir kez daha genel başkan olarak seçildi.

Devrimci Parti 19-20 Şubat günlerinde 3'üncü konferansını, 26 Şubat günü ise kongresini topladı. Kongrede Elif Torun Öneren bir kez daha genel başkan seçildi.

ÖNEREN: BİRLEŞİK MÜCADELE ZAFER YÜRÜYÜŞÜMÜZÜN TEMEL AYAĞI
Devrimci Parti Konferansında konuşan Öneren, 7 yılı bulan mücadelelerinin büyük bir siper yoldaşlığıyla sarmalandığını söyledi, "Türkiye'de birleşik mücadele zafer yürüyüşümüzün temel ayağıdır. Bu kavgada omuz omuza olmaya devam edeceğiz" dedi.

Görevlerinin işçi-emekçilerin, ezilenlerin seçeneği olan demokratik halk iktidarını örgütlemek olduğunu vurgulayan Öneren, "Bunu başarmanın koşulu, kitlelerle bağ kurmayı önüne alan devrimci siyasal sürekliliği oluşturmaktır. Partimizin ve örgütlerimizin konferansta oluşturacağımız merkezi siyasal yönelime uygun olarak kendi sahalarında siyasal çalışmalarını süreklileştirmesi bu açıdan elzemdir. Mücadelede her zaman ivmelenmeyi, büyümeyi hedeflemeliyiz" diye konuştu.

Devrimci Parti "Birleşik Mücadele Güçleri ve İttifaklar", "Militan Sınıf Mücadelesi için İşçi Sınıfı İçinde Çalışma" başlıklarında kararlar aldı.