29 Eylül 2024 Pazar

Devrimci Parti Bursa'dan haykırdı: Kimyasal silah kullananlar yenilecek

İşçiyi açlığa mahkum eden iktidarın yenemediği Kürtlere de kimyasal gazı reva gördüğünü kaydeden Devrimci Parti üyeleri Bursa'da yürüyüş yaptı. Devrimci Parti, "Kimyasal silah kullananlar bilsin ki birleşik mücadelemizde yenileceksiniz" dedi.

Devrimci Parti, Bartın'da katledilen madenciler ve Türk devletinin kimyasal silah kullanarak katlettiği gerillalar için Bursa'da yürüyüş yaptı.

"Madenciye metan, Kürt'e kimyasal; Saray'a şatafat" yazılı pankartla yürüyen devrimciler, halka yönelik konuşmalarda, “İşgalci güçler direnen Kürt halkı karşısında ne yapacağını şaşırıyor. Tarihe geçecek suçlar işliyor. Dersim'de Pontus'ta özel olarak Zap ve Avaşin'de kimyasal silah kullananlar bilsin ki birleşik mücadelemizde yenileceksiniz. Hitler de hesap verdi IŞİD de hesap verdi siz de vereceksiniz” ifadelerini kullandı.

İşçiyi açlığa mahkum eden iktidarın Kürt halkına ise kimyasal silahı reva gördüğünü kaydeden devrimciler, "Bizler devrimciler olarak işçilerin ölümüne, Kürt halkına yönelik katliama karşı sesimizi yükseltmeye devam ediyoruz. Katledilen kadınların hesabını, kimyasalla katledilen gerillaların hesabını, metan gazıyla katledilen işçilerin hesabını soracağız" dedi.