30 Eylül 2024 Pazartesi

DGD: Alevi halkı katilleri de devrimcileri de iyi tanır

Ankara'da Alevi kurumlara dönük saldırılar sonrası saray medyası tarafından hedef gösterilen DGD, düzenlediği basın açıklamasıyla iktidarın faillerin gerçek arka planını gizleme hedefiyle kendilerine dönük bir karalama kampanyası başlattığını söyledi.

Ankara'da 30 Temmuz'da Alevi kurumlarına ve cemevlerine dönük eş zamanlı saldırıların ardından Yeni Şafak gazetesi, saldırıyı düzenleyenlerin Devrimci Gençlik Dernekleri (DGD) üyesi olduğunu iddia etti. DGD, Yeni Şafak gazetesinin hedefleştirmesine Kızılay'da bulunan Adalı Kültür Merkezi'nde düzenledikleri basın toplantısıyla tepki gösterdi. Basın toplantısına, Demokratik Alevi Dernekleri (DAD) Ankara Şubesi Başkanı Mustafa Karabudak da katıldı.

Basın açıklamasını okuyan DGD Ankara temsilcisi Seçil Işık, hedef göstermenin Süleyman Soylu'nun "Eski Türkiye'nin ayak izlerine rastladık" sözleriyle başladığını ve saray medyasının karalamalarıyla devam ettiğini söyledi. İktidarın paralı trol ordularıyla sosyal medyada karalama kampanyasını sürdürdüğünü ifade eden Işık, "Aynı cümle dizilimiyle atılmış yüzlerce tweetle, cemevlerine dönük saldırıların ardında Devrimci Hareket dergisi ve Devrimci Gençlik Dernekleri'nin olduğu iması yapıldı" dedi.
 
Saldırının ve saldırganların DGD'yle hiçbir bağı bulunmadığını vurgulayan Işık, şöyle devam etti: "Bir kişinin binlerce kişinin katıldığı 2018 yılına ait Eskişehir 1 Mayıs gösterilerindeki fotoğrafı üzerinden yürütülen kumpas dün gece itibariyle ise tamamen çökmüş bulunuyor. Saldırılarla bağlantılı olduğu öne sürülen ve üç gündür gözaltında tutulan üç kişiden saldırıyı gerçekleştirdiğini itiraf eden Ahmet Ozan K. tutuklandı. Ne soruşturmada, ne dava dosyasında, ne de failin tutuklanma gerekçesinde derneğimizin adı geçiyor."

Saldırıya uğrayan Alevi dernekleri ve cemevlerine soruşturmaya ilişkin hiçbir bilgi verilmezken polis kayıtları olduğu anlaşılan görüntülerin hangi amaçlarla saray medyasına servis edildiğini soran Işık, iktidarın öne sürdüğü "örgüt izi"nin faillerin gerçek arka planını korumaya dönük olduğunu belirtti. Işık, "Şüphelinin bağlantılarının gizlenmesi ve delillerin karartılmasında zaman kazanmak için mi derneğimiz tetikçi medya tarafından hedef haline getirilmiştir" ifadelerini kullandı.