6 Ekim 2024 Pazar

Dicle'de operasyon ve ev baskınları

Diyarbakır Dicle’ye bağlı Pirajman (Kurşunlu) köyü kırsalında yürütülen askeri operasyonda sırasında köyden 4 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlardan 2’si daha sonra serbest bırakılırken, operasyon bölgesinde yangın başladığı bildirildi.

Diyarbakır'ın Dicle (Pîran) ilçesine bağlı Pirajman (Kurşunlu) köyü kırsalının Birîv ve Meyako mıntıkasında Perşembe günü başlatılan askeri operasyonun üçüncü gününde çatışma çıktığı bildirildi. Yaşanan çatışmada can kaybı yaşanıp yaşanmadığı ise öğrenilmedi.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre; operasyon devam ederken Pirajman köyüne baskın yapan askerler 4 kişiyi gözaltına alındı. Askerler Hüsnü Yurtsever, eşi Ayşe Yurtsever ile birlikte biri ailenin yakını olmak üzere iki kişiyi daha gözaltına aldı.

Hüsnü Yurtsever ve ismi öğrenilemeyen erkek serbest bırakılırken, Ayşe Yurtsever ile diğer kadının ise halen gözaltında olduğu öğrenildi.

Öte yandan çatışma yaşanan bölgede helikopterce bombalanması nedeniyle yangın çıktı. Köylülerin söndürmesine askerlerce izin verilmediği belirtilen yangının giderek yayıldığı bildirildi.