9 Ekim 2024 Çarşamba

Dikili'de Filistin halkıyla dayanışma eylemi

Siyonist İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına ilişkin eylem yapan Dikili Emek ve Demokrasi Platformu, Filistin halkı ve direnen tüm halkların kazanacağını belirtildi.

Dikili Emek ve Demokrasi Platformu, siyonist İsrail'in Filistin'e yönelik saldırıları kınamak amaçlı Dikili Atatürk Meydanı'nda basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasını okuyan Hüseyin Öge, "AKP iktidarı da Filistin meselesine pragmatik ve siyasal İslamcı ideoloji penceresinden yaklaşmış, İsrail ile geçmiş iktidarların yürüttüğü geleneksel devlet politikalarını  derinleştirerek devam ettirmiştir" dedi.

İsrail'de başta emek örgütleri olmak üzere pek çok kesimin bu duruma sessiz kalmamasının 'Yaşasın halkların kardeşliği' sloganının  sadece bir slogan olmadığını bir kez daha gösterdiğini ifade eden Öge, "Filistin halkına dönük saldırılarla ilgili olarak toplanan Birleşmiş Milletler'den yine somut bir adım gelmedi. İsrail'e ve arkasındaki emperyalistlere ses çıkaramayan uluslararası örgütlerin yaptıkları zayıf çağrılar sorunu çözmez" diye konuştu.

"Şimdi emperyalizme ve onun Ortadoğu'daki taşeronlarına, işgalci İsrail yönetimine karşı ayağa kalkma ve mücadele etme zamanıdır. Şimdi barış için, Filistin halkının ait olduğu topraklarda özgürce yaşayabilmesi için yan yana durma zamanıdır. İşgalci İsrail devleti ile her türlü ekonomik, askeri, ticari ilişkileri kesme zamanıdır. Filistin halkını evlerinden zorla çıkararak, yeni Yahudi yerleşim yerleri kurmak için Türkiye'den İsrail'e demir, çimento vb. malzemeleri göndermemenin zamanıdır" diyen Öge, Filistin halkı ve direnen tüm halkların kazanacağını söyledi.