6 Ekim 2024 Pazar

Direnen öğrencileri bu kez de Soylu hedef aldı

Barınma hakkı için direnen öğrenciler AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sonrasında İçişleri Bakanı Soylu tarafından da hedef gösterildi. Soylu, öğrencileri "sol marjinal guplarla ilişkiler" göstererek terörize etmeye çalıştı. 

Kira ve yurt fiyatlarının fahiş derecede arması, KYK yurtlarının yetersizliğine karşı barınma hakkı için direnen öğrenciler bu kez de İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef alındı. 

Üniversite öğrencileri 24 ilde, kalacak evleri ve yurtlarının olmadığını söyleyerek sokak ve parklarda nöbet tutmaya başlamış; olumsuz hava koşulları ve polisin tüm engelleme girişimlerine rağmen direnişlerini sürdürmüştü. 

Gezi korkusunu atlatamayan iktidar, öğrencilerin direnişinin yayılmasıyla panik halde hedef gösteren açıklamalara başladı. AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğrencileri "hayatınız yalan" diyerek hedef göstermiş, dün gece yarısı nöbet alanlarına yönelik polis saldırısı gerçekleşmiş ve yüze yakın öğrenci işkenceyle gözaltına alınmıştı. 

Erdoğan'ın ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da öğrencileri hedef aldı. Soylu, "2 bin 243 kişiden 310'u öğrenci, sol marjinal gruplarla ilişkililer" diyerek terörize etmeye çalıştı. 

Açıklamaların ardından Saray'ın kalemşörü gazeteciler de öğrencileri "terörist" diyerek hedef aldı.

Boğaziçi Üniversitesi eylemlerine ilişkin de konuşan Soylu, "Merkez kampüste 108 gözaltı yapmıştık. Bunların 101'inin Boğaziçi Üniversitesi ile hiçbir resmi, hukuki, öğrencilik veya mezuniyet bağı yoktu. Bunların da 79'u DHKP-C, TKP-ML ve diğer terör örgütlerinin üyesi olan kişilerdi. Bugüne dönelim, 'Yurt bulamayan öğrenciler' bahanesiyle bir dizi eylem yapıldı. Ülke genelinde 24 ilde toplam 114 eylem ve etkinlik gerçekleştirildi. 24 ildeki eylemlere 2 bin 243 kişi katıldı, mükerrerleri düşersek eylemlere 2 bin 57 kişi katıldı. Bunlardan 310'u öğrenci. Bunların da tamamına yakınının yurt başvurusu bulunmuyor. Bunların daha ziyade sol marjinal gruplara müzahir olduğu belirlendi. Bunların da 6'sının PKK/KCK, 6'sının MLKP, 5'inin TKKKÖ, 2'sinin TKP Kıvılcım, 1'inin FETÖ/PDY, 1'inin TKİP, 1'inin DKP, 4'ünün de 'beni çok seven' LGBTİ üyesi olduğu tespit edildi" dedi.