2 Ekim 2024 Çarşamba

Diyarbakır'da 1 Mayıs'ın startı verildi

1 Mayıs'ın startını veren Amed Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Mayıs Pazar günü saat 10.00'da İstasyon meydanında buluşmaya çağırdı.

Amed Emek ve Demokrasi Platformu, 1 Mayıs'ın startını verdi. Düzenlenen basın toplantısında söz alan 1 Mayıs Tertip Komitesi Başkanı Kamuran Taş, işçiye, emekçiye düşman bu düzeni birleşik mücadeleyle değiştireceklerini söyledi. 

Taş, "Bu düzen böyle gitmez. Halkı yoksulluğa, açlığa, işsizliğe, borçluluğa ve güvencesizliğe mahkum eden bu akıl dışı düzen Türkiye'nin sırtında bir yüktür.
Öte yandan 20 yıldır ülkeyi yönetenler ve tüm yetkileri tek kişide toplayanlar sorumluluktan kaçamaz. Ülkenin kanayan sorunlarını kendi dışındaki herkese ve her şeye bağlayan bir yönetim anlayışına artık yeter diyoruz" dedi. 

Sömürülenler, yoksullaşanlar, ezilenler olarak bu düzeni değiştirme, insanca yaşanacak bir ülke inşa etme güçlerinin olduğunu kaydeden Taş, şöyle devam etti: "1 Mayıs, İşçi Sınıfının Uluslararası Birlik Mücadele ve Dayanışma günü ülkenin dört bir yanında gücümüzü ve coşkumuzu meydanlara taşıdığımız bir gün olacaktır. Dünyanın her yerinde olduğu gibi ilimizde de biz emek ve meslek örgütleri olarak 1 Mayıs Birlik Mücadele ve Dayanışma Gününe giderken birlikte değiştirme irademizi iş yeri iş yeri, sokak sokak, meydan meydan örgütleyeceğimizi, meydanlarda tüm halkımızla omuz omuza olacağımızı ilan ediyor, emekten, barıştan, demokrasiden, eşitlikten, özgürlükten yana olan herkesi 1 Mayıs Pazar günü saat 10.00'da İstasyon meydanında buluşmaya çağırıyoruz."