4 Ekim 2024 Cuma

Diyarbakır'da tecrit protestosu

HDP Hazro İlçe Örgütü, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hazro İlçe Örgütü, İmralı Hapishanesi'nde 23 yıla yakın bir süredir tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride dikkat çekmek amacıyla ilçe binasında açıklama yaptı.

'İMRALI ÇÖZÜMÜN ANAHTARIDIR'
Açıklamada konuşan HDP Hazro İlçe Yöneticisi Hamdullah Bakıcı, Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecridin gelinen aşamada bütün topluma uygulandığını belirtti. Bölgede süren savaş ve çatışma sürecinin tecrit politikalarına dayandığını kaydeden Bakıcı, "Tecrit sadece İmralı ve Kürtler ile sınırlı bir konu değildir. Kürtlerin kazanımlarını boğmaya çalışan bu tecrit politikası aynı zamanda ülkede derin bir hak ihlallerine neden oldu. Bu nedenle tecridin kırılması Türkiye'deki sorunların çözümü için anahtar konumundadır. Tecride karşı mücadele etmek demokrasiye, hak ve özgürlüklere, kadın mücadelesine ve kazanımlarına sahip çıkmak, yoksulluk, işsizlik ve kölelik düzenine karşı olmak demektir. Mutlak tecrit Türkiye'deki toplumsal barışın önündeki en büyük engeldir" ifadelerini kullandı.

HAREKETE GEÇİLMELİ
İktidarın tecrit politikasındaki ısrarının Kürt sorununda yaşanan çözümsüzlüğü derinleştirdiğinin altını çizen Bakıcı, hükümetin biran önce tecrit politikasından vazgeçmeye çağırarak, "Tüm vicdan sahibi yurttaşların, siyasi yapıların, meslek birimlerinin, kadın, gençlik ve çevre örgütlerinin biran önce harekete geçerek uluslararası kuruluşları, CPT'ye mutlak tecridin kaldırmasına yönelik çaba göstermeleri ve görevlerini yerine getirmeleri çağrısında bulunmalıdır" dedi.