4 Ekim 2024 Cuma

DÖB: Gençliği yıldıramayacaksınız

Polisin kaçırma ve tacizine ilişkin basın toplantısı düzenleyen DÖB, Adana'da kronik bir sorun olan bu duruma karşı mücadele edeceklerini kaydetti. 

Adana'da Devrimci Öğrenci Birliği, üyelerine yönelik polisin kaçırma ve tacizine lişkin  İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi'nde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, siyasi parti ve demokratik  kitle örgütleri temsilcileri ile çok sayıda kişi katıldı.

Gizem Salata, devletin; mücadele edenleri bastırmak, sindirmek, korkutmak ve susturmak için elinden gelen her şeyi yaptığını dile getirdi. Gözaltılar ve tutuklamaların yanında, arkadaşlarının ailelerinin aranarak, tehdit edildiğini; arkadaşlarının kaçırılarak tacize uğradığını ifade eden Salata, bu durumun Adana'da kronik bir sorun haline geldiğini kaydetti.

Salata, üniversite içinde üyelerinin rahatsız edildiğini ve karakollara çağrılarak ajanlık dayatmasında bulunulduğunu belirtirken, polis uygulamasına maruz kalan Baran Karakoyun ise yaşadıklarını anlatarak, baskılara boyun eğmeyeceği söyledi.

Öğrencilerin avukatı Baran Taygun da gençler üzerinde yaşananların bir devlet politikası olduğunu belirterek, suç duyurusunda bulunacaklarını dile getirdi.