4 Ekim 2024 Cuma

Doku ailesi 5 Ocak'a kadar adliye önünde olacak

Maruz kaldıkları tüm hukuksuzluklara rağmen Gülistan'ı bulmak için mücadeleyi yürüten Doku ailesi, Gülistan'ın kaybolduğu tarih olan 5 Ocak'a kadar Tunceli Adliyesi önünde eylemde olacak. "Soruyu asıl muhatabına soracağız" diyen Aygül Doku, dayanışma ve mücadele çağrısı yaptı.  

Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku, kameralarla dolu, "güvenlik" adı altında asker ve polis yığınağı yapılan Dersim'de 5 Ocak 2020 tarihinde kayboldu. 

Kentte en küçük eyleme polis saldırırken, Gülistan birçok delile rağmen bulunmadı, baş şüpheli Zainal Abarakov bir kez bile ifadeye çağrılmadı. Ancak delillerin karartılması için Abarakov'un polis babası Engin Yücel'in evini taşımasına engel olan Aygül Doku hakkında dava açıldı. 

Çocuklarının akıbetini soran aile darp edilerek gözaltına alındı.

Gülistan'ı bulmak için herhangi bir girişimde bulunmayan yetkililer; ancak başta kadınlar olmak üzere Gülistan'ın akıbetini soranları "Sonunuz O'nun gibi olur" diyerek tehdit etti. 

'ÖLDÜYSE KEMİKLERİNİ VERİN'
Bu hukuksuzluk içinde bir kez bile umudunu yitirmeyen Doku ailesi Gülistan'ın akıbeti için adalet mücadelesini sürdürüyor. Gülistan'ın kayboluşunun ikinci yılı yaklaşırken Doku ailesi Tunceli Adliyesi önünde nöbete başladı. Anne Bedriye Doku yetkililere, "Öldüyse kemiklerini verin" diye haykırdı. 

5 OCAK'A KADAR ADLİYE ÖNÜNDE EYLEM
ETHA'ya konuşan abla Aygül Doku, 5 Ocak'a kadar adliye önündeki eylemlerini sürdüreceklerini belirtti. Doku, siyasi partilerle görüştüklerini ve nöbetlerine destek istediklerini dile getirdi. 

'KIZIMIZIN BULUNMASINDAN MASUM BİR TALEP YOK'
Doku, "Bütün parti liderlerine, milletvekillerine, sivil toplum kuruluşlarına, çocuğu olan herkese çağrı yaptık. Oturma eylemine sonuna kadar devam edeceğiz, kızımızın bulunmasını istiyoruz. Bundan daha masum bir talep yok" vurgusu yaptı.

'SORGULANAN AİLEM'
Baş şüpheli Zaynal Abarakov ve ailesinden kimsenin sorguya dahi çağrılmadığının altını çizen Doku, "Sorgulanan, adliyelerde olan ben ve ailem" dedi. 

'SORUYU ASIL MUHATABINA SORACAĞIZ'
Bir hafta önce Adalet Bakanı Abdulhamit Gül'ün gazetecilerin kendisine Gülistan'ı sormamaları yönünde talimat verdiğini hatırlatan Doku, "Asıl muhataba soru sorulmasının engellenmesi sözün bittiği yer. O yüzden biz asıl soruyu muhatabına soracağız" diye konuştu. 

'BU DAVAYA SAHİP ÇIKALIM'
Doku, şöyle devam etti: "İki yıl dediğimde sayı gibi gelebilir. İki yıl sayı değil. Gülistan Doku'nun akıbetini öğrenmezsek, bu belirsizliğin ortaya çıkmasını sağlamazsak hepimiz ve çocuklarımızı hiçbirimiz güvende değiliz. İleride çocuklarımızı aramayalım diye bu davaya sahip çıkalım" çağrısı yaptı.