30 Eylül 2024 Pazartesi

DSG işgal saldırılarına karşı misilleme eylemleri yaptığını duyurdu

DSG, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Urfa, Antep ve Mardin sınırlarındaki askeri noktalara yönelik misilleme eylemleri gerçekleştirdiğini açıkladı. Eylemlerde 7 askerin öldürüldüğü,3'nün de yaralandığı bilgisi yer aldı.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Türk devletinin son dönemde yoğunlaşan saldırılarına karşı misilleme eylemleri gerçekleştirdiğini duyurdu. DSG sınır hattında gerçekleştirdiği eylemlerde 7 askerin öldüğü, en az 3 askerin de yaralandığını açıkladı.

DSG Basın İrtibat Merkezi'nden yapılan açıklamada, Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye kentlerine yönelik saldırılarını her geçen gün artırdığı vurgulandı. Saldırılarda çoğunlukla sivillerin hedef alındığına dikkat çekilen açıklamada şunlar ifade edildi: "Son olarak 16 Ağustos'ta Kobanê'de bir çocuk şehit düştü ve 4 yurttaş yaralandı. Yine aynı gün Türk devletine ait silahlı insansız hava aracı Amûdê kırsalında Öz Savunma Güçleri'nin noktasına yönelik bir saldırı düzenledi, bombardıman sonucunda 5 savaşçı şehit düştü ve yaralıları kurtarmaya çalışan bir çok yurttaş da yaralandı."

Saldırılara cevap vermek için DSG güçlerinin işgalci Türk ordusuna yönelik bir dizi etkili eylem gerçekleştirdiği vurgulanan açıklamada, Urfa, Antep ve Mardin sınırlarında yapılan 3 eyleme ilişkin şu bilgiler yer aldı: "İlk eylemde, Urfa'nın Birecik ilçesinin Çiçekalan Karakolu'na yakın bir noktada, T-155 tipi bir obüsün etrafından toplanan işgalci Türk ordusunun 6 askeri hedef alındı. Elde edilen bilgilere göre, eylem sonucu 1 subay ve 1 istihbarat elemanının da içinde bulunduğu işgalci Türk ordusunun 6 askeri öldürüldü. Düşmanın çok sayıda yaralısı da var ancak yaralıların sayısına ilişkin net bilgiye ulaşılamadı.Bu eylemin sonucunda üste bulunan cephanede patlama meydana geldi.

İkinci eylemde, Antep'in Karkamış ilçesine bağlı Köprübatı Karakolu hedef alındı. Bu eylemde işgalci Türk ordusunun ölü ve yaralıları hakkında net bilgi elde edilemedi.

Üçüncü eylem, Mardin sınırında gerçekleşti. Eylemde Kirpi tipi bir araç hedef alındı. Bu eylemin sonucunda 1 asker öldürüldü, 3 asker de yaralandı."

DSG açıklamasında Türk devletinin işgal saldırılarına karşı cevap verme eylemlerinin devam edeceği vurgulandı.