23 Eylül 2024 Pazartesi

Dünya çapında 'Savaşa hayır' eylemleri düzenlendi

Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği askeri harekat sonrası dünya çapında onlarca kentte halklar sokağa çıktı. Rusya'daki savaş karşıtı eylemlerde bin 500'den fazla insan gözaltına alındı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik başlattığı askeri harekat sonrası, dünya çapında pek çok kentte savaş karşıtı eylemler düzenlendi. Yüzbinlerce insan, "Savaşa hayır" diyerek sokaklara döküldü.

Amsterdam, Atina, Barcelona, Berlin, Istanbul, Londra, Madrid, New York, Paris, Roma, Sidney, Tokyo, Varşova ve Washington'ın da aralarında bulunduğu onlarca şehirde halklar, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri operasyon adıyla başlattığı ve onlarca kişinin katledildiği saldırılara itiraz etti.

Rusya'da da başkent Moskova dahil olmak üzere 50'den fazla kentte Rus halkı, devletin Ukrayna'ya yönelik savaş politikalarına karşı çıktı. Rusya'daki savaş karşıtı eylemlere saldıran polis, bin 500'den fazla insanı gözaltına aldı.

Sürdürülen askeri harekatın Ukrayna ve Rusya halklarının savaşı olmadığını belirten insanlar, Ukrayna bayraklarıyla ülkedeki pek çok büyük meydanda yürüyüşler düzenledi.