23 Eylül 2024 Pazartesi

'Ecevit Piroğlu'nun kirli pazarlıklara kurban edilmesine izin vermeyelim'

AİHM Strasbourg  önünde yapılan açıklamada Ecevit Piroğlu'nun kirli pazarlıklara kurban edilmesine karşı birlikte mücadele çağrısı yapıldı. 

Ecevit Piroğlu'na Özgürlük İnisiyatifi, AİHM Strasbourg önünde yaptığı basın açıklamasında Piroğlu'nun özgürlüğünü istedi. "Serbia, stop the extradition freedom for Ecevit Piroğlu" yazılı pankartın açıldığı eyleme HDP Avrupa Konseyi, BDM, ADGB, ADDKİ üyeleri katıldı. 

Yapılan açıklamada, Türkiye'nin ülke içindeki faşizan uygulamalarını sınır ötesinde de elien geçen her fırsatta uygulamaya devam ettiği kaydedildi. Neredeyse son 50 yıldır Kürt halkı ve devrimcilere karşı topyekun bir savaş sürdüren Türkiye'nin resmi açıklamalarına göre yüzde 70 gerçek rakamlara göre ise yüzde 200 enflasyon ile ekonomik çöküşün bir tık gerisinde olduğu belirtildi. Yaşanan krizin ana sebebinin Türkiye, Bakur ve Rojava Kurdistanında devrimcilere karşı yürütülen savaş olduğu kaydedilen açıklamada, "Dün Tamillere karşı aynı siyaseti izleyen Sri Lanka Devletinin bugün durumu ortadadır. Sri Lanka'da Tamil Kaplanlarının yenilgisinden farklı olarak, Kürt ulusal hareketi ve Birleşik Devrimci Hareket, Türk Devletinin karşısında mevzilerinde ve dimdik ayaktadır" denildi. 

Açıklama şöyle devam etti: "Türk Devletinin ülkeyi terk etmek zorunda kalan politik mültecilerin hayatını zorlaştırmak için kullandığı yöntemlerden biri de son dönemde muhalifler hakkında çıkardığı interpol bültenleri olmaktadır. Uluslararası hukukun sağladığı tüm avantajları devrimciler ve yurtseverlere karşın 'terörist' suçlaması ile kullanan Turkiye'nin, dünyanın ilerici aklı karşısında ciddiye alınır bir yanı yoktur. Tüm dünya biliyor ki dünyanın en büyük terör örgütü Türkiye Cumhuriyetidir. Buna karşın kapitalist-emperyalist devletler söz konusu devrimciler yurtseverler olduğunda aralarındaki tüm sorunları rafa kaldırır.

Sırbistan'a tutuklanan ve Türkiye'ye iade edilmek istenen Ecevit Piroğlu bu iki yüzlü pazarlığı bir bir kez daha gözler önüne sermiştir. Modern zamanların 'kelle avcıları' olan bu kukla devletlere geri adım attıracak biricik güç devrimci-yurtsever iradenin sokağa taşan öfkesidir.
3 Haziranda Sırbistan'da karar duruşması yapılacak Türkiye'li devrimci önder Ecevit Piroglu'nun kirli pazarlıklara kurban edilmesine geçit vermeyelim. Gerek 3 Haziranda mahkeme önünde gerekse de öncesinde Avrupa'daki tüm Sırbistan Konsoloslukları önünde kitlesel protestolar organize etmek başta Birleşik Devrimci Mücadele komiteleri olmak üzere tüm devrimci ve yurtseverler için acil görevdir."