30 Eylül 2024 Pazartesi

Elazığ Hapishanesinde epilepsi hastası tutsağa işkence

Elazığ'da hasta tutsağa işkence yapıldı, hücresi basıldı, ölümle tehdit edildi. Maruz kaldığı işkenceyi babaannesine aktaran tutsak, sesinin duyulması çağrısı yaptı.

Elazığ 2 Nolu Hapishanesinde tek kişilik hücreye tutsak edilen epilepsi hastası Fevzi Fidan'a gardiyanlar tarafından işkence yapıldı, hücresi basıldı, ölümle tehdit edildi.

Epilepsi hastalığının yanı sıra sırtında da kist bulunan ve görme sorunu yaşayan tutsak Fidan, babaannesi Rahime Fidan'la yaptığı telefon görüşmesinde yaşadığı işkence ve tehditleri anlattı.

Babaanne Fidan, torununa yoğun işkence uygulandığını belirterek, "Dün torunumla yaptığım telefon görüşmesinde hücresinin basıldığını ve darp edildiğini söyledi" dedi.

Torununun müebbet hapis cezası aldığını ve tek kişilik hücrede tutulduğunu aktaran Rahime Fidan, "Tüm kamuoyu bu işkenceyi duymalı" dedi. Fidan, "Benim torunum zaten hasta, onu ve arkadaşlarını darp etmişler. Keyfi bir şekilde hücrelerini basıp darp ediyorlar" diye ekledi.

Elazığ 2 Nolu Hapishanesinde tutsakların sesinin duyulması çağrısında bulunan Rahime Fidan, "Torunuma ve arkadaşlarına sahip çıkılması gerekir. Ben hasta olduğum için görüşüne de gidemiyorum. Bu beni çok üzüyor. Tek talebimiz hapishanelerdeki uygulamaların son bulması ve hasta tutukluların tedavi edilmesidir" dedi.