5 Ekim 2024 Cumartesi

Elmalı Davası'nda savcı esas hakkında mütalaasını açıkladı

Elmalı Davası olarak bilinen çocuğa yönelik cinsel istismar ve sistematik işkence davasında savcı esas hakkında mütalaasını açıkladı. Savcı, anne ve evli olduğu erkeğin 70 yıldan, dayının da 30 yıldan az olmamak kaydıyla ayrı ayrı cezalandırılmalarını ve tutuklanmalarına karar verilmesini istedi.

Antalya'nın Finike ilçesinde iki kardeşe cinsel istismarda bulunan ve tutuksuz yargılanan anne Merve A., evli olduğu Rahmi A. ve suça sürüklenen çocuk dayı S.C.G. hakkında Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nin savcısı esas hakkındaki mütalaasını açıkladı.

Çocukların maruz kaldığı istismar ve sistematik işkence deftere yaptıkları çizimle anlatmalarıyla ortaya çıkmış, çizilen resimler soruşturma dosyasına da girmişti. 

Soruşturma kapsamında yakalanıp gözaltına alınan anne Merve A. ile Rahmi A., sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanmış; Merve A. ve Rahmi A., üçüncü duruşmada yurt dışına çıkış yasağı şartıyla adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Çocuklar ise devlet korumasına alınmıştı.

Savcı Ahmet Karakaya'nın imzasını taşıyan mütalaada, anne Merve A., evli olduğu Rahmi A. ve suça sürüklenen çocuk dayı S.C.G.'nin olay tarihinde 12 yaşından küçük olan iki çocuğa karşı cinsel istismar ve sistematik bir şekilde eziyet suçunu işlediklerini belirtti. Savcı, anne ve evli olduğu erkeğin 70 yıldan, dayının da 30 yıldan az olmamak kaydıyla ayrı ayrı cezalandırılmalarını ve tutuklanmalarına karar verilmesini istedi.

Davanın yeni duruşması, 15 Kasım Pazartesi günü Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.