1 Ekim 2024 Salı

'Emekçiler ve emekliler açlık ve yoksulluğa mahkum edildi'

Tüm Emekli-Sen Dersim Şubesi, emeklilerin sorunlarını gündemleştirmek için sokaktaydı. Emekliler, iktidarın kendilerini görmediğini ifade ederek, açlık ve yoksulluk dayatmasına karşı mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Tüm Emekliler Sendikası Dersim Temsilciliği, emeklilerin sorunlarına dikkat çekmek için Dersim Kapalı Çarşı önünde basın açıklaması yaptı. "İnsanca yaşamak istiyoruz" pankartının açıldığı ve "İkramiyeler birer maaş tutarında olmalıdır", "Sendika hakkımız engellenemez", "Emeklilerin statü yasası derhal çıkartılsın", "Gücümüz birliğimizden ve örgütlülüğümüzden gelir" dövizlerinin taşındığı açıklamaya çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi de katıldı.

Basın açıklamasını sendika temsilcisi Yaşar Yamaç okudu. AKP iktidarının emeklileri açlığa ve sefalete mahkum ettiğini belirten Yamaç, iktidarın politikalarının ülke kaynaklarını zenginlere ve yandaşlara peşkeş çekmeye dönük olduğunu kaydetti.

"20 yıllık AKP iktidarında yandaşlar ve patronlar daha zengin olurken, milyonlarca çalışan ve emekliler daha da yoksullaştı ve açlığa mahkum edildi" diyen Yamaç, iktidarın neoliberal politikaları, yağmalanan merkez bankası ve hazine kaynakları, hesapsız iç ve dış borçlar yüzünden enflasyon ve döviz kurunun kontrolden çıktığına dikkat çekti. Bu krizin faturasını ise çalışanların ve emeklilerin ödediğini dile getiren Yamaç, iktidar sahiplerinin emeklilerin ekonomik, sosyal ve demokratik taleplerini görmediklerini ifade etti.

"Emekliler açlıkla mücadele ediyorlar. Memleketin bütçe kaynaklarından ve milli gelirden paylarını alamıyorlar. Sağlık ve ilaç kesintilerimiz devam ediyor" ifadelerini kullanan Yamaç, yandaş şirketlere ve gerici vakıflara ise milyar dolarlar aktarıldığını vurguladı. Yamaç, şöyle devam etti: "Yılda iki kez verilen bayram ikramiyelerimize ödeme dengesi bozulur denilerek bir kuruş artış yapılmıyor. Bütçenin en büyük payı savaşa, yandaşa ve sermaye gruplarına aktarılırken, bizler sürekli yoksullaşmaktayız. Milyonlarca emekli ve emekli ailesi, iktidarın emeklileri açlık ve yoksulluğa mahkum ettiğini asla unutmayacaktır."

Eylem sloganlarla son buldu.