4 Ekim 2024 Cuma

Emekliler düşük maaşlara isyan etti

Ekonomik kriz ve hayat pahalılığı karşısında emeklilerin aldığı düşük maaşlara dikkat çeken emekliler, "Sadaka değil emeğimizin karşılığını istiyoruz" dedi.

Tüm Emekliler Sendikası Bornova Şubesi, ekonomik kriz ve hayat pahalılığına karşı İzmir'in Bayraklı ilçesinde bulunan Sevgi Yolu Parkı'nda eylem yaptı.

"Geçinemiyoruz" diyen emekliler, "Mutfakta yangın var", "Savaşa değil emekçiye bütçe" yazılı pankart ve dövizler taşıdı, "Zam, zulüm, işkence işte AKP" sloganını attı.

Tüm Emekliler Sendikası Bornova Şubesi Başkanı Mehmet Düşünceli, yaşanan krizin sorumlusunun iktidarın ekonomi politikaları olduğunu söyledi. Düşünceli, "Ülkenin kanını emen bir avuç sermayedardan alınan vergilerin üç beş katı çeşitli istisnalar, teşvikler ve vergi afları ile onlara geri veriliyor. Döviz kurları ve altın fiyatları tavan yaptırılarak uluslararası sermayenin ve ülkemizdeki uzantılarının servetlerine servet kattılar" diye konuştu.

'SADAKA DEĞİL EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI İSTİYORUZ'
Emeklilerin, insanca yaşam için taleplerini dile getiren Düşünceli, "Yıllarca alınteri döküp değer ürettik, emeğimizin karşılığını istiyoruz. Hiç kimseden iyilik, sadaka, lütuf, bağış istemiyoruz. Emeğimizin karşılığını istiyoruz" dedi.